Datum
Tijd
17:00-21:00 (inclusief eten)
Locatie
Noorderbeekdwarsstraat 218, Den Haag (Regentessekwartier)
Organisator
wijkinitiatieven Groene Regentes, Duursaam Benoordenhout, gasvrij Scheveningen, Duurzaam Duinoord en Duurzame Vruchtenbuurt, i.s.m. HOOM

De wijkinitiatieven Groene Regentes, Duursaam Benoordenhout, gasvrij Scheveningen, Duurzaam Duinoord en Duurzame Vruchtenbuurt organiseren in samenwerking met HOOM een gratis vierdelige cursus energiecoach op 21 februari, 28 februari, 7 maart en 14 maart.

Als energiecoach ga je namens je buurtinitiatief of coöperatie op bezoek bij bewoners om samen de mogelijkheden voor energiebesparing in de woning te bekijken. Je hebt geen uitvoerige technische kennis nodig om het gesprek met bewoners over woningverduurzaming aan te gaan. Na de training kun je samen met een bewoner vaststellen welke maatregelen passend zijn voor het aanvragen van een offerte.

Wat leer je tijdens de training?

• De theorie en toepassingen van CO2 besparende maatregelen in een woning op het gebied van bouw- en installatietechniek
• Vuistregels voor verduurzamingsmaatregelen
• Het stellen van de juiste vragen bij het verduurzamen van een huis
• Wat doet een energiebesparende maatregel, welke invloed hebben ze op elkaar, wat past niet bij elkaar en wat is de beste volgorde?
• De wens van een bewoner en de praktische toepasbaarheid op het netvlies
• De gewenste maatregel in relatie tot monumentale status, onderhoud en budget
• Wat laat je aan bod komen in een gesprek met een bewoner?
• Een introductie in het Hoomdossier (een tool voor het in kaart brengen van de woning en de wensen met een kostenplaatje).

Praktisch informatie

Training 1:  21 februari (bouwkundig)
Training 2: 28 februari (installaties)
Training 3: 7 maart (praktijk)
Training 4: 14 maart (gesprekstechnieken)

Locatie: Noorderbeekdwarsstraat 218, Den Haag (Regentessekwartier)
Tijd: 17:00-21:00 (inclusief eten)
De training is gratis! Wel verwachten we dat je alle vier de bijeenkomsten bijwoont.

Woon je in een wijk zonder een duurzaam buurtinitiatief of is jouw buurtinitiatief nog niet aangesloten bij Hoom maar wil je wel mee doen, neem dat contact op met de Groene Regentes via info@groeneregentes.nl of 070-450088.