Datum
1 november 2021 Tijdstip 10:00 - 17:00
Locatie
Den Haag
Organisator
Klimaatakkoord

Op 1 november is het Klimaatakkoord ruim twee jaar in werking. Een paar dagen ervoor heeft de Klimaat- en Energieverkenning (KEV) laten zien hoe het met de voortgang staat. Er is dan waarschijnlijk ook meer duidelijk wat er moet gebeuren om het hogere EU-reductiedoel te bereiken. Genoeg reden om naar de Dag van het Klimaatakkoord te komen.

De energietransitie is meer dan een set technische veranderingen van het energiesysteem. Het zijn meer transities: de energietransitie gaat hand in hand met de sociale component. Het vraagt veranderingen in levensstijl, in de manier van besturen en ook in het betrekken van mensen.

Er wordt al hard gewerkt om de huidige doelen uit het Klimaatakkoord te halen en ook om het nieuwe doel van 55 procent te realiseren. Intussen wordt er ook al gewerkt aan nul procent uitstoot in 2050.

Op maandag 1 november, op de Dag van het Klimaatakkoord, komen deze zes elementen samen: het energiesysteem, de sociale kant, de levensstijl, waar we nu staan, waar we in 2030 moeten staan en de blik op 2050.

De komende tijd wordt het programma steeds concreter.

Zie voor meer info de Website van het Klimaatakkoord