Datum
18 november 2020 Tijdstip 14:30 - 15:30
Locatie
Online
Type sessie
Online huiskamer
Organisator
diverse organisaties

Naast de webinars zijn er rondes met huiskamersessies. Dat zijn interactieve praatsessies met maximaal tien mensen. Bekijk hieronder het overzicht van de huiskamersessies in huiskamerronde 2.

H6. Check je stek

Organisator: Statkraft 
Omschrijving: Laat de locatie die je op het oog hebt voor een zon- en/of een windinitiatief aan Statkraft’s experts zien, die ter plekke een quick scan op geschiktheid voor je uitvoeren. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de afstand tot het aansluitpunt, woningen, leidingen, bestemmingsplan-aspecten en waar mogelijk krijg je ook een inschatting op beleidsterrein.

H9. Wat kan een low budget energiemonitor en realtime energiedata voor jouw initiatief betekenen?

Organisatie: EARN-E
Omschrijving: Met gebruik van realtime energiedata wil EARN-E samen met organisaties consumenten activeren om de energierekening omlaag te brengen en te verduurzamen. Dit doen ze onder andere samen met: energiecoöperaties, bewonerscollectieven, energiecoaches en energieloketten. In deze huiskamersessie verkennen we samen de mogelijkheden van realtime energiedata voor jouw energie-initiatief.

H11. Warmtetransitie voor beginners: bewonersspel HIER begint het 

Organisatie: klimaatstichting HIER
Omschrijving: Hé gemeente, herken je deze uitdagingen? Je wilt met bewoners in gesprek maar je weet niet hoe je daarmee moet beginnen. Je wilt dat bewoners weten wat wonen zonder aardgas voor hen betekent en wat hun rol in de transitie is. Maar wat kun je ze nu al vertellen? In contact komen met actieve bewoners die de buurt willen vertegenwoordigen. Wacht je op toenadering of zet je zelf de eerste stap? Hoe krijg je ze in beweging? Zodat bewoners op eigen initiatief alvast de eerste voorbereidende stappen naar aardgasvrij-ready zetten. Kortom: wil je meer bewoners meekrijgen met aardgasvrij? Kom dan meedoen met de interactieve huiskamersessie over bewonersspel HIER begint het. Met dit spel maken buurtbewoners op een laagdrempelige manier kennis met wonen zonder aardgas. 

H12. Spreekuur: aansluitvragen 

Organisatie: Liander
Omschrijving: Bij het realiseren van een opwekproject komen er tijdens het proces veel vragen op met betrekking tot de aansluiting. Specialisten van Liander zijn aanwezig om je aansluitvragen te beantwoorden.

H13. Een eigen rekentool voor je coöperatieve warmtenet

Organisatie: Buurtwarmte | Energie Samen
Omschrijving: Paddepoel, Warm Heeg en Wageningen Benedenbuurt hebben hun berekeningen voor het coöperatieve warmtenet bij elkaar gelegd en een rekentool gemaakt voor de businesscase. Deze huiskamer van Energie Samen | Buurtwarmte heeft de primeur om deze rekentool te presenteren. Je leert de belangrijkste onderdelen kennen en hoe je ermee kan werken.

H14. Financieel investeren in een wind-of zonnepark

Organisatie: Pure Energie
Omschrijving: Je wilt met je energiecoöperatie mede-eigenaar worden van een wind- of zonnepark. Je hebt alleen geen idee wat je kunt verwachten of welke risico’s er aan verbonden zijn. Hoeveel geld is er nodig voor elke fase van het project? En hoe waarborg je afspraken over geld in contracten? Jos Hofste, financieel expert bij Pure Energie gaat er graag met je over in gesprek. Stel al je vragen zodat jij een goede business case voor jouw wind- of zonneproject kunt maken.

H15. Samen ontwikkelen! Zo verbind je grondeigenaren, burgers en energiecoöperaties

Organisatie: Windunie
Omschrijving: Samen duurzame energieprojecten ontwikkelen en exploiteren in lokaal eigendom. Daar streven we naar. Hoe zorgen we voor betrokkenheid en verbondenheid tussen: energiecoöperaties, lokale ondernemers, (agrarische) grondbezitters en omwonenden van projecten? We laten ze aan deze ronde tafel aan het woord, zodat je voorbeelden recht uit de praktijk krijgt. 

H17. Kansen en mogelijkheden voor zon-PV projecten in de SDE++ 

Organisatie: RVO
Omschrijving: Laat u informeren over de kansen en mogelijkheden voor zon-PV projecten in de SDE++ subsidieregeling.

H45. Projectfinanciering: stel al je vragen aan de Rabo expert

Organisatie: Rabobank
Omschrijving: Financiering van je zon of windproject. Wat komt er allemaal bij kijken? Aan welke voorwaarden moet je voldoen? Hoe kijkt een financier naar je project? Welke eigen inbreng is (minimaal) nodig? Naar welke risico’s kijkt een bank en hoe kan je die beperken? Financieel expert Chiel de Graas van de Rabobank helpt je graag op weg.