Datum
19 november 2020 Tijdstip 12:30 - 13:30
Locatie
Online
Type sessie
Online huiskamer
Organisator
diverse organisaties

Naast de webinars zijn er rondes met huiskamersessies. Dat zijn interactieve praatsessies met maximaal tien mensen. Bekijk hieronder het overzicht van de huiskamersessies in huiskamerronde 4.

H1. Practice what you preach met de CO2-Prestatieladder

Organisator: Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO)
Omschrijving: Hoe kan je de CO2-Prestatieladder, het grootste CO2-managementsysteem én duurzaam inkoopinstrument van Nederland, inzetten om de klimaatambities van je organisatie waar te maken? Praat mee, deel je ervaring en stel vragen!

H6. Check je stek

Organisator: Statkraft 
Omschrijving: Laat de locatie die je op het oog hebt voor een zon- en/of een windinitiatief aan Statkraft’s experts zien, die ter plekke een quick scan op geschiktheid voor je uitvoeren. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de afstand tot het aansluitpunt, woningen, leidingen, bestemmingsplan-aspecten en waar mogelijk krijg je ook een inschatting op beleidsterrein.

H7. Hulp bij projectontwikkeling: waar loop je tegen aan, waar kan Vattenfall je bij helpen?

Organisatie: Vattenfall
Omschrijving: 35 TWh hiernieuwbaar op land ontwikkelen is een flinke opgave. Vattenfall heeft flinke ervaring met het ontwikkelen van projecten, samen met lokale partners. Hoe kunnen we elkaar helpen? Welke lessen zijn er te leren uit jouw en onze projecten? We gaan vooral graag de dialoog aan over thema’s die voor jou en voor ons actueel zijn.

H23. Een dorpswarmtenet als oplossing voor netverzwaring: een fata morgana?

Organisatie: Liander
Omschrijving: Deze huiskamersessie is het directe vervolg op het webinar over het dorpswarmtenet in Kollum. U krijgt de gelegenheid dieper met ons in gesprek te gaan over het onderzoek en de kansen die er uit voort komen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf u snel in!

H24. Hoe begin ik een warmte-initiatief?

Organisatie: Buurtwarmte | Energie Samen
Omschrijving: Je hebt al ervaring met coöperatieve projecten en wilt wel eens weten wat er nodig is voor een warmteproject. We vertellen over het belang van zorgvuldige bewonersparticipatie, goede samenwerking met de gemeente en de eerste stappen die je kunt zetten. We gaan in gesprek over de ideeën die je hierover hebt.

H25. EnergyParty – hoe energie besparen ook léuk kan zijn

Organisatie: Buurkracht
Omschrijving: Dat energie besparen niet alleen een noodzakelijk kwaad is maar ook léuk kan zijn, laten de Energyparty’s zien. Onder leiding van een gespreksleider gaan buurtbewoners gezellig samen met elkaar, al dan niet online, actief aan de slag met energie besparen. Na afloop heeft elke deelnemer een concreet en persoonlijk bespaarplan dat aansluit bij de individuele wensen en mogelijkheden.

H26. Denk mee over de nieuwe Electriciteitswet

Organisatie: Sira Consulting (in opdracht Ministerie EZK)
Omschrijving: Een nieuwe Elektriciteits-en Gaswet is in de maak. In de nieuwe Energiewet staan regels die ook gelden voor nieuwe initiatieven op de energiemarkt, zoals energiegemeenschappen, actieve afnemers en zonne- en windparken. Denk in deze interactieve sessie mee over wat de nieuwe wet betekent voor je organisatie. Wat moet je bijvoorbeeld allemaal regelen om aan de wet te voldoen en brengt dit kosten met zich mee? Deze sessie is bedoeld voor initiatieven en coöperaties.  

H27. Kansen voor kleinschalig zon

Organisatie: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Omschrijving: Kom luisteren of stel je vraag over de mogelijkheden en ontwikkelingen van diverse subsidieregelingen voor energiecoöperaties en hun leden; o.a. postcoderoos, investeringssubsidie duurzame energie (ISDE), salderingsregeling.

H28. Maak kennis met de nieuwe energiecoachtraining van Hoom

Organisatie: Coöperatie Hoom
Omschrijving: Hoom heeft meer dan 2000 energiecoaches opgeleid en kan zich daarmee dé energiecoach opleider van Nederland noemen. Vanaf januari starten zij met het ‘leertraject energiecoach’, een gecertificeerde energiecoachopleiding. De opleiding is geheel vernieuwd, in deze huiskamer geven zij een voorproefje van de nieuwe opleiding. Ga mee op tour door een speciaal digitaal trainingshuis in 360-graden.

H29. Om tafel met HIER opgewekt. Hoe kunnen we jouw energie-initiatief helpen?

Organisatie: HIER opgewekt | klimaatstichting HIER
Omschrijving: Schuif bij ons, HIER opgewekt, aan tafel aan. Waar kunnen we jouw energie-initiatief of coöperatie mee helpen? Hoe kunnen we jullie ondersteunen om verder te komen met je initiatief? Met welke kennis, welke informatie kan HIER opgewekt jullie verder op weg helpen? We horen het graag,  denken met je mee, verbinden je met andere initiatieven om samen een stap verder te komen.