Datum
19 november 2020 Tijdstip 09:30 - 10:30
Sessiethema
Flexibiliteit
Wind
Zon
Type sessie
Webinar
Organisator
Greenchoice
Spreker(s)
Ben Olierook (Greenchoice)
Stefan Kop (Spectral)

De producent is één. Maar wat wil de consument? Samen met diverse wijken en lokale coöperaties in Nederland werkt Greenchoice samen in experimenteerwijken. Voorbeelden hiervan zijn De Groene Mient (Den Haag), Schoonschip (Amsterdam), Ecowijk Houten en de smartgridwijk ZeuvenHeuvels nabij Zwolle. Hoe organiseert ze levering die flexibel en Altijd Groen is en welke rol speelt de coöperatie daarbij?

Over de sprekers

Stefan Kop: is als lead smart energy consultant verantwoordelijk voor het Consultancy Team van Spectral en als projectleider betrokken bij Stefan Kopverschillende projecten waarbij de integratie van energiesystemen en het matchen van vraag en aanbod een grote rol speelt. Daarnaast is Stefan als Product Owner nauw betrokken bij de doorontwikkeling van één van Spectral's Smart Grid platformen. Dit platform helpt gemeenschappen met een smart (micro) grid inzicht te krijgen in de energiestromen, prestaties van hun systeem en de financiële administratie.

Ben Olierook: is ruim 3,5 jaar actief in het Team Lokale Energieprojecten van Greenchoice. Hij richt zich met name op de lokale, Ben Olierookcollectieve verduurzaming van het energieaanbod. Samen met partners van Greenchoice werkt het team intensief en met groeiend succes aan de lokale afstemming van vraag naar en aanbod van duurzame energie. Bedrijven, gemeenten, ontwikkelaars, financiers, coöperaties en particulieren die samen lokaal duurzame energie opwekken, verbruiken en dit faciliteren.