Datum
18 november 2020 Tijdstip 13:30 - 14:30
Locatie
Online
Sessiethema
Flexibiliteit
Wind
Zon
Type sessie
Webinar
Organisator
Greenchoice
Spreker(s)
Gerlach Velthoven (Energie Samen Rivierenland)
Jurgen Duivenvoorden (Greenchoice)

Om te komen tot 100% duurzame energie op iedere moment van de dag is er nog heel veel nodig. Samen met producenten waaronder diverse coöperaties werkt Greenchoice aan de stap naar wind, zon én opslag gecombineerd met slimme aansturing.

Over de sprekers:

Gerlach Velthoven: Sinds 2013 in de energiebranche actief als bestuurder bij Duurzaam Gerlach VelthovenWest Betuwe en directeur van Betuwewind en Energie Samen Rivierenland. Gerlach heeft zich toegelegd op de ontwikkeling van zon- en windenergie in grotere projecten. Hij realiseerde al diverse zonnedaken en windparken en heeft veel kennis van financiering en subsidies, wettelijke beperkingen, omgevingsmanagement en aansluittechniek. Was jarenlang verbonden aan Hogeschool Utrecht als docent en onderzoeker op het gebied van marketing en digitale innovatie.

Jurgen Duivenvoorden: Pricing&Short term Portfolio Manager bij Greenchoice. Jurgen heeft Jurgen Duivenvoordenmeer dan 10 jaar ervaring in de energiemarkt op het gebied van korte termijn voorspellen van vraag en aanbod van elektriciteit, handel en het succesvol aansturen van flexibel inzetbare productie en afname.