Datum
14 februari 2023 Tijdstip 11:15 - 12:15
Organisator
HIER
Spreker(s)
Vincent Jacobs (LSA bewoners)
Annerike Hekman (LSA bewoners)
Shirley van Hoof (Het Doehuis)
Anja Bijen (MFC Noorderbreedte)

Buurthuizen spelen een belangrijke rol in onze buurten en wijken. Het zijn de publieke plekken waar burgers ontspannen en op hun eigen voorwaarden aanhaken bij de publieke zaak. Het buurthuis is voor veel mensen een uitvalsbasis, thema’s uit de wijk komen hier samen en vormen de basis voor nieuwe initiatieven en ontmoetingen. Het zijn ook vaak de ontmoetingsplekken in buurten, dorpen en wijken waar juist mensen komen die veel problemen ervaren door de hoge energieprijzen. 

Deze winter kregen een aantal buurthuizen en ontmoetingsplekken een BuurtBespaarBudget, hiermee konden ze projecten doen om buurtbewoners te helpen de energierekening te verlagen. Het belangrijkste doel was juist mensen te bereiken die daar nu het meest profijt hebben. 

In deze sessie

In deze sessie komen de succesvolste aanpakken van het BuurtBespaarBudget aan bod én hoor je meer over hoe buurthuizen aan die ondersteuning komen. Na de zomer van 2023 komt een tweede ronde om het Budget aan te vragen.

Shirley van het Doehuis vertelt tijdens deze sessie over het opzetten van energie cafés en het organiseren van een BuurtBespaarDag in hun wijk in Cuijk. En ook Anja uit Klazinaveen komt aan het woord om je mee te nemen in hun organisatie van de gesprekken die zij met een energiecoach organiseerden in hun dorpshuis MFC noorderbreedte.

Deelnemers van deze sessie krijgen na afloop gratis de inspiratiegids Warm Aanbevolen. In de gids Warm Aanbevolen staat een handige mix van superpraktische tips, inspirerende ideeën en praktijkvoorbeelden van buurthuizen en buurhuiskamers die al creatieve manieren gevonden hebben om energie te besparen. 

< Terug naar sessie-overzicht