Datum
Tijd
9.30 - 17.00 uur
Locatie
Antropia, Hoofdstraat 8, Driebergen-Rijsenburg
Organisator
HIER opgewekt

Een landelijke heidag, speciaal voor bestuurders van energiecoöperaties en energiecoöperaties in oprichting. Een mooie gelegenheid om met gelijkgestemden van gedachten te wisselen. HIER opgewekt organiseert deze sessie samen met experts uit het veld die bij elkaar komen in het HIER opgewekt kenniscluster Coöperatieontwikkeling. 

Thema: bestuurlijke slagkracht

Er komt een boel af op energiecoöperaties. En specifiek op bestuurders van de coöperaties. Denk aan het Klimaatakkoord, de ambitie van 50% lokaal eigendom, de warmtetransitie en de Regionale Energie Strategie. Maar ook: ingewikkelde regelgeving, samenwerking met andere partijen, professionalisering, vrijwilligersschaarste en nieuwe ledenwerving.

Waar sta je nu als coöperatie, en wat wil je? Wat komt er op je af, wat ga je doen? En wat heb je daarvoor nodig?

Het kenniscluster Coöperatieontwikkeling van HIER opgewekt nodigt alle bestuurders uit om op de heidag stil te staan bij deze vragen. Het thema is: 'bestuurlijke slagkracht in energiecoöperaties'.

Programma

09.30 - 10.00 uur: Inloop
10.00 - 11.00 uur: Plenaire opening: wat komt er allemaal op ons af en waar gaan we naartoe?
11.00 - 12.00 uur: Ronde 1: waar staan we nu?
13.00 - 14.00 uur: Ronde 2: reflectie op je coöperatie in de veranderende omgeving
14.30 - 15.30 uur: Ronde 3: mijn bestuurlijke slagkracht: hoe zetten we de volgende stap?
15.30 - 15.45 uur: Plenaire afsluiting met aansluitende borrel

 

Groepsfoto

 

Aanmelden

Bestuurders van bestaande energiecoöperaties en coöperaties in oprichting zijn van harte welkom deel te nemen. Meld je aan via het formulier hieronder. Deelnemers ontvangen een bevestiging van deelname. Aangemeld maar kun je toch niet komen? Laat het ons tijdig weten, dan kan een ander in jouw plaats deelnemen.

Voorwaarden deelname

Deelname is kosteloos, maar niet vrijblijvend. Als je je inschrijft en je deelname wordt door ons bevestigd, dan rekenen we op je komst.
Kosteloos annuleren kan tot 8 september 2019. Daarna brengen we 50 euro in rekening voor de cateringkosten die wij maken.
Bij inschrijving ga je akkoord met deze voorwaarde.