Datum: 10 juni
Tijd: 9.30 - 17.00 uur
Locatie: Antropia, Hoofdstraat 8, Driebergen-Rijsenburg
Voor wie? Bestuurders van energiecoöperaties
Organisator: HIER opgewekt
Aanmelden: kosteloos, graag per persoon opgeven via onderstaand aanmeldformulier


Een landelijke heisessie, speciaal voor bestuurders van energiecoöperaties. HIER opgewekt organiseert deze sessie samen met het kenniscluster Coöperatie-ontwikkeling op zaterdag 10 juni.

De coöperatieve energiebeweging groeit! Nederland telt ruim 300 energie coöperaties. Coöperaties met een of een enkel project en anderen met meerdere projecten. Of grotere projecten met meer partijen en grotere bedragen. Energiecoöperaties zijn een vaste speler geworden in de energietransitie. Deze ontwikkeling brengt verantwoordelijkheden met zich mee voor leden en dus voor de eigen organisatie. En, hoe behoud je als groeiende organisatie binding met leden en maatschappelijke meerwaarde?

Dit is een dag om te leren van anderen. We gaan het hebben over het zijn van een coöperatie, wat betekent dit? En welke mogelijkheden zijn er voor de ontwikkeling van je organisatie? Een dag om als bestuurder in onderling gesprek en met experts nieuwe ideeën op te doen, en na te denken over hoe in Nederland energiecoöperaties de volgende stappen kunnen maken.

Dit doen we samen met de deelnemers aan de pilot kwaliteitsimpuls. BRES Breda, Grunneger Power, BENG!, de Amelander Energie Coöperatie en Best Duurzaam gaan dit jaar aan de slag met een aantal eigen verbeterpunten. Waar willen zij aan werken? Wat komen zij onderweg tegen? Deze bijeenkomst is voor hen een start. Gedurende het jaar zullen we hen blijven volgen.

Programma

Download het volledige programma.

O.a. samen met Gerwin Verschuur (ODE Decentraal), Siward Zomer (ODE Decentraal), Sible Schöne (HIER klimaatbureau), Lex Hoefsloot (ValleiEnergie), Arien Scholtens (deA), Ronald Korpershoek (Rabobank), Henk Doorenspleet (Kerschoten Energieneutraal), Onno van Bekkum (CO-OP Champions), Steven Volkers (Grunneger Power), Johan Kiewiet (Amelander Energie coöperatie), Nicole van Overbeek (BENG!), Arjan Buchholz (Best Duurzaam), Jos de Bondt (BRES Breda)

Aanmelden

De aanmelding is gesloten. Wil je er toch graag bij zijn? Mail even naar ana@hier.nu