Datum
Tijd
aanvang 19.30 uur
Locatie
Burgerzaal Raadhuis Hilversum, Dudokpark 1, Hilversum
Organisator
HilverZon

HZ University is een initiatief van HilverZon met als doel om Hilversummers te informeren over verduurzaming, energietransitie en klimaatbeleid. Wetenschappers en experts vertellen hoe het echt zit. Eerder gaf klimaatonderzoeker Detlef van Vuuren een exclusief interview aan HilverZon en organiseerden zij een lezing over de energietransitie. Nu staan twee nieuwe bijeenkomsten met wetenschappers in het kader van de HilverZon University op het programma.

Op 11 juni heeft HilverZon Bert Metz uitgenodigd voor de HZ University. Bert zal een verhaal houden over de vraag hoe veranderingen in onze leefstijl en ons gedrag kunnen helpen om de doelstelling van het klimaatakkoord van Parijs  - beperking van temperatuurstijging tot minder dan 1,5 graad- te halen.
 
Bert Metz is adviseur van de European Climate Foundation en voormalig co-voorzitter van de Werkgroep Maatregelen van het IPCC, het Intergovernmental Panel on Climate Change van de VN, waarvan de rapporten de basis vormen voor het wereldwijde klimaatakkoord van Parijs en de Europese en nationale klimaatinzet.