Datum
Tijd
12.00-17.00 uur
Locatie
Jaarbeurs Utrecht
Organisator
Community of Practice Experimentenregeling Elektriciteitswet, een samenwerking van RVO.nl en HIER opgewekt

Op 12 november organiseren HIER opgewekt en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een volgende Meetup voor energiecoöperaties en VvE’s die een ontheffing hebben of hiervoor al serieuze stappen hebben gezet.

De Meetups van de CoP Experimentenregeling Elektriciteitswet staan in het teken van uitwisseling tussen de koplopers onderling en hun samenwerkingspartners. 12 november staat in het teken van het operationeel maken van een experiment.

Hoe gaat dit in samenwerking met gemeente en netbeheerder? Welke afspraken maak je bijvoorbeeld met elkaar? Maar ook, hoe betrek je bewoners? Hoe zijn zij betrokken bij de plannen en hoe organiseer je dat?

Vervolgens duiken we verder in het operationeel maken van een experiment. Welke dingen moeten hiervoor in ieder geval geregeld worden? Welke ervaringen zijn opgedaan? En, wat is er nodig om de lokale energievraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten? Van real-time meetgegevens tot opslag met autoaccu’s. 

Neem voor meer informatie contact op met Merian Koekkoek van HIER opgewekt via Merian@hier.nu of 06-3059479.

Aanmelden

Deze bijeenkomst is bedoeld voor de ontheffingshouders, serieus geïnteresseerden en samenwerkingspartners.  Aanmelden is kosteloos en kan via onderstaand formulier. Graag per persoon aanmelden.

Pionieren met de experimentenregeling: Wat kun je er mee?

Meer weten over deze regeling? Lees ook: