Datum
Tijd
19:00 - 21:30 uur
Locatie
De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam
Organisator
NRC Live

Energietransitie in de stad: van grote doelen naar concrete acties

Nederland heeft zich verbonden aan het klimaatakkoord in Parijs, maar is nu op zoek naar duurzame doeners die grote doelen naar concrete acties vertalen. Uit de laatste Nationale Energieverkenning blijkt dat we nog niet op koers liggen om in 2020 te kunnen voldoen aan het vonnis in de Urgenda-zaak: 25% reductie van broeikasgassen tov 1990.

Met welke behapbare stappen kunnen bedrijfsleven en overheid de energietransitie in de stedelijke omgeving verder versnellen? In vijf avonden zoeken wij naar de meest effectieve initiatieven. Met een inspirerende aftrap en vier avonden over het toewerken naar tastbare doelen: de energieproducerende wijk, aardgasvrij wonen, de businesscase van energiebesparing en duurzaam vervoer.

Met inspiratie uit verschillende vakgebieden en veel verschillende duurzame pioniers die hun lessen delen. Als publiek krijg je elke avond een voorzet voor stappen die jij binnen jouw organisatie zelf kunt nemen. Verbind jij je hieraan voor 2018?

De businesscase van energiebesparing

Over disruptieve businessmodellen en gedragsverandering
Wat is het businessmodel van energiebesparing? Hoe zorg je dat alle partijen ervan profiteren? En hoe bereik je een kantelpunt waarbij energiebesparing de norm wordt? Maak kennis met vernieuwende strategieën rond energiebesparing en de ervaringen met andere campagnes voor gedragsverandering op grote schaal. En hoor hoe koplopers nu al op grote schaal bij woningen naar binnen komen.

Aanmelden

Meld je hier aan voor één of meerdere avonden.