Datum

Datum: 13 maart
Tijd: 19:00 - 21:30 uur
Locatie: De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam
Organisator: NRC Live
Aanmelden: € 59,00 per avond, € 236,00 voor de hele reeks. Meld je hier aan voor één of meerdere avonden.


Energietransitie in de stad: van grote doelen naar concrete acties

Nederland heeft zich verbonden aan het klimaatakkoord in Parijs, maar is nu op zoek naar duurzame doeners die grote doelen naar concrete acties vertalen. Uit de laatste Nationale Energieverkenning blijkt dat we nog niet op koers liggen om in 2020 te kunnen voldoen aan het vonnis in de Urgenda-zaak: 25% reductie van broeikasgassen tov 1990.

Met welke behapbare stappen kunnen bedrijfsleven en overheid de energietransitie in de stedelijke omgeving verder versnellen? In vijf avonden zoeken wij naar de meest effectieve initiatieven. Met een inspirerende aftrap en vier avonden over het toewerken naar tastbare doelen: de energieproducerende wijk, aardgasvrij wonen, de businesscase van energiebesparing en duurzaam vervoer.

Met inspiratie uit verschillende vakgebieden en veel verschillende duurzame pioniers die hun lessen delen. Als publiek krijg je elke avond een voorzet voor stappen die jij binnen jouw organisatie zelf kunt nemen. Verbind jij je hieraan voor 2018?

De aftrap

Inspiratie aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen

Wat kunnen overheid en bedrijfsleven nu al doen om de energietransitie in de stad in een stroomversnelling te krijgen? Welke stappen hebben de meeste impact? Hoor hoe je aan grote doelen kunt werken zonder hier helemaal gek van te worden, discussieer mee met sleutelspelers in de energietransitie en maak kennis met de factcheckers van NRC.

Aanmelden

Meld je hier aan voor één of meerdere avonden.