Datum

Datum: 12 en 13 januari
Tijd: 10:00 -17:00
Locatie: De Gelderlandfabriek, naast het NS station aan de Stationsweg 7 in Culemborg (Klik op de link voor OV-info en routebeschrijving).
Organisator: ODE Decentraal en 
REScoop Plus-project
Aanmelden: €25,- (incl. lunch.), leden van ODE Decentraal melden zich hier aan, niet-leden kunnen mailen naar liesje.harteveld@duurzameenergie.org


Chances for cooperative district heating and European energy saving tools

Vanuit het Europese onderzoeksproject RESCOOP Plus wordt op 12 en 13 januari 2018 een programma aangeboden voor Nederlandse en Vlaamse energie coöperaties en gemeenten, dat bestaat uit twee parallelle seminars: I. Chances for cooperative district heating and  II European energy saving tools. ODE Decentraal nodigt je van harte uit om mee te doen!

De workshops zijn met name interessant voor duurzame energiecoöperaties en gemeentes. Vanwege alle buitenlandse gasten zijn de bijeenkomsten Engelstalig.

Programma

Chances for cooperative district heating
Kansen voor coöperatieve wijkverwarming

Tijdens het seminar over coöperatieve wijkverwarming hoor je niet alleen alles over de ervaring van Energiebedrijf Thermo Bello, maar ook Deense en Italiaanse collega’s delen hun tips en tricks. Tijdens deze bijeenkomst gaan we de vraagstukken op het gebied van financiering, marketing, organisatie, en techniek met jullie doornemen. Samen kunnen we coöperatieve warmtevoorzieningen in Nederland en Vlaanderen ontwikkelen en tot een succes maken.

Download het programma van Chances for cooperative district heating

Seminar European energy saving tools
Wat kunnen we leren van de ervaringen van Europese collega coöperaties

Experts uit België, Frankrijk en Spanje delen hun ervaringen met de energiebesparing-tools die bij hen goed werken. We gaan onder meer in op vragen als: Kunnen die tools ook in Nederland werken? Hoe kunnen we tools die Nederlandse en Vlaamse coöperaties gebruiken verbeteren? En kunnen we met de ervaringen in Nederland, ook de tools in het buitenland verbeteren? Dit seminar wordt in samenwerking met de Coöperatie Hoom georganiseerd.

Download het programma van European energy saving tools

De seminars zijn met name bedoeld voor duurzame energiecoöperaties en gemeenten. Vanwege alle buitenlandse gastsprekers en experts zijn de bijeenkomsten Engelstalig.

  • Let op:Je kunt je maar voor één seminar aanmelden omdat ze tegelijk gehouden worden.
  • Kijk hier voor meer informatie over het RESCOOP Plus project
  • Wil je meer info over de seminars? Stuur dan een bericht naar Gerwin Verschuur: gerwin@thermobello.nl .