Datum
1 april 2021 Tijdstip 11:00 - 12:30
Locatie
Online
Organisator
HIER

Je wilt de CO2-uitstoot van je gemeente structureel verminderen. Maar hoe?Exclusief voor abonnees* van het HIER klimaatabonnement organiseren we op 1 april een webinar over de CO2-Prestatieladder.

*Heeft jouw gemeente geen abonnement? Dan kun je je ook aanmelden. We nemen dan contact met je op om even kennis te maken.

De CO2-Prestatieladder helpt gemeenten om structureel inzicht in de energiestromen te hebben en zo stappen te zetten om de doelen van het Klimaatakkoord te gaan behalen. Naast 1000 certificaathouders, zijn al vele overheden zoals ministeries, provincies, waterschappen én gemeenten gecertificeerd. Lees bijvoorbeeld eens dit verhaal van gemeente Den Helder!

Het geeft inzicht in ons energieverbruik en is een hulpmiddel voor het nemen van maatregelen om het energieverbruik en de uitstoot van CO2 te verminderen. En het geeft aan dat we serieus bezig zijn met het uitvoeren van de opdracht die de gemeenteraad ons heeft gegeven: energieneutraal in 2040. Bovendien geven we het goede voorbeeld aan onze inwoners en aan andere gemeenten en partners waar wij mee samenwerken.” 

Remco Duijnker, gemeente Den Helder

Met de CO2-Prestatieladder creëer je breed draagvlak voor uw CO2-reductiedoelstellingen en integreert je een CO2-managementsysteem dat invloed heeft op de gehele bedrijfsvoering. Zo maak je dus serieus werk van CO2-reductie en geef je een duidelijk beeld af aan je inwoners!

Programma

In 1,5 uur komen alle ins en outs van de CO2-Prestatieladder aan bod, weet je precies wat je aan dit instrument hebt en hoe je hiermee aan de slag kunt.

  • Introductie klimaatstichting HIER
  • Toelichting CO2-Prestatieladder voor gemeenten door SKAO, de eigenaar en beheerder van de CO2-Prestatieladder
  • Praktijkervaring van Gemeente Soest. Klimaatabonnementhouder én gecertificeerd op de CO2-Prestatieladder sinds 2020

Voor wie

Ben je ook benieuwd naar wat de CO2-Prestatieladder voor jouw gemeente kan betekenen? Dan is dit webinar voor jou. Iedereen van jouw klimaatabonnement-gemeente is welkom.

Ben je serieus geïnteresseerd in certificering en wil je doorpakken? Dan raden we aan dat de inkoper, beleidsmedewerker duurzaamheid en manager of directie van de gemeente (ook) bij het webinar aanwezig is. Per gemeente geldt een deelnamemaximum van 10 medewerkers.

Kosten

Gratis voor HIER klimaatabonnees.

Nu al meer weten?