Datum

Datum: 13 oktober
Tijd: 09.30 - 16.00 uur
Locatie: De Moestuin Maarschalkerweerd, Laan van Maarschalkerweerd 2, 3585 LJ Utrecht, Kaart bekijken
OrganisatorCommon Cause Nederland
Aanmelden: € 42,50 – € 85 via deze link


Werken met Persoonlijke Waarden

Case: de Energietransitie

  • Hoe komt sociale verandering tot stand?
  • Wat zijn persoonlijke waarden en waarom zijn ze belangrijk?
  • Wat is de beste manier om energietransitie te communiceren aan het grote publiek?
  • Welke persoonlijke waarden beïnvloeden de vooruitgang van het milieubeleid in Nederland?

Om antwoorden te vinden op deze vragen organiseert Common Cause Nederland een workshop over persoonlijke waarden. We richten ons in deze workshop specifiek op het Nederlandse milieubeleid en nemen als casus de energietransitie.

In deze workshop onderzoeken we welke persoonlijke waarden belangrijk zijn in alle discussies over het milieu. Via een praktische en participatieve aanpak nemen we recent onderzoek onder de loep – voornamelijk uit de sociale psychologie - en bekijken we hoe deze kennis kan worden gebruikt om onze inbreng in het milieudebat te verbeteren. We gaan op zoek naar de beste manier om het grote publiek langdurig te betrekken bij het complexe probleem van klimaatverandering.

Ook kijken we naar wat er gebeurt wanneer campaigners en fondsenwervers in hun communicatie juist de focus leggen op verschillende persoonlijke waarden – namelijk het eigenbelang (bijvoorbeeld status en rijkdom) of universeel belang (bijvoorbeeld natuur). Het belangrijkste doel van de dag is om te leren hoe de theorie van waarden zelf toe te passen is voor een betere, consistente communicatie door jouw organisatie.

We hopen hiermee een platform te creëren dat leidt tot meer samenwerking tussen organisaties en betrokkenheid met de discussie te vergroten over het stimuleren van waarden. Als je interesse heeft om mee te doen, schrijf je dan in.

Nuttige informatie

  • De workshop is in het Nederlands
  • Welkom en registratie vanaf 9:30am; de workshop begint om 10 uur.
  • De tickets zijn inclusief deelname aan de workshop, lunch en het Common Cause handboek. Het is een non-profit evement en de kaartjes reflecteren de prijs van het evenement.
  • Student/korting tickets - Er zijn in totaal 5 kaarten beschikbaar met korting. Neem je studentenkaart mee als je een studentenkaartje hebt en laat hem zien bij de ingang. Als je geen student bent, maar niet de reguliere prijs kan betalen en graag aanspraak wilt maken op korting, neem dan contact met op via commoncausenederland@gmail.com.