Datum
Tijd
9.00 - 18.00 incl. netwerkborrel
Locatie
WTC Rotterdam
Organisator
NWEA en TKI Wind op Zee

Op dit tweedaagse evenement in Rotterdam draait alles om windenergie. Naast de windsector zien we ook graag gemeenten en lokaal duurzame energie-initiatieven op deze winddagen. Zowel gemeenteambtenaren als bestuurders spelen bij windprojecten een cruciale rol bij het doorlopen van procedures en bij de afstemming tussen initiatiefnemer en omwonenden.

Programma

Een divers programma op donderdag 14 juni voor gemeenten en energie-initiatieven sluit hier goed op aan met onder andere de volgende sessies:

  • Welke rol neemt de gemeente?
  • Lokale betrokkenheid en coöperaties
  • Regionale energie- en klimaatstrategieën
  • Omgevingswet: Hoe werkt de planologische procedure?
  • Hoe ziet ons (energie-)landschap er straks uit?
  • Financiële aspecten van wind op land

Kijk hier voor het volledige programma.

Beurs en netwerken

Naast interessante presentaties vind je op de beurs de laatste ontwikkelingen op het gebied van windenergie en kun je op de Rijksstand in gesprek met één van de adviseurs van RVO.nlZijn er al windinitiatieven in jouw gemeente of verwacht je dat deze straks onderdeel gaan worden van de energie-transitie dan is dit dé gelegenheid om je kennis op dit vlak te vergroten en je netwerk te verbreden. Of ben je zelf een windinitiatief?

Vraag nu een dagpas aan

Voor donderdag 14 juni stelt RVO.nl 100 gratis dagpassen beschikbaar voor gemeenten (ambtenaren én raadsleden) en lokaal duurzame energie-initiatieven. Daarmee heb je toegang tot de beurs en de conferentie. Vraag nu een kortingscode aan en meld je snel aan voor deze dagpas want op is op.