Rik wilde zijn negentiende-eeuwse appartement in de Amsterdamse Zeeheldenbuurt graag verduurzamen. Maar hoe? Met de hulp van ThuisBaas is dit gelukt. 

"Ik had mijn appartement lang geleden al goed geïsoleerd, dus mijn woning was heel geschikt om met ThuisBaas all electric te gaan. Een warmtepomp wilde ik bewust niet. Dat komt omdat een warmtepomp het beste werkt in combinatie met vloerverwarming en ik wilde mijn appartement niet helemaal overhoophalen.

“Ik heb mooie spullen en een duurzaam huis. Dat vind ik winst!”

Zo installeerden ze bij mij een instant heater voor warm tap- en douchewater, een inductiekookplaat en vier infraroodpanelen. De infraroodpanelen hangen aan het plafond en geven, onzichtbaar, stralingswarmte af. Nu komt de warmte ineens van boven. Eigenlijk een heel bescheiden en overzichtelijke verbouwing. Ik heb geen eigen zonnepanelen op het dak liggen, dat zou via de VvE moeten." (Bron: NRC) 


Alle huizen energieneutraal maken, dat is de droom en missie van ThuisBaas, een sociale onderneming opgericht vanuit Stichting Urgenda. Samen met bewoners dragen ze bij aan het aardgasvrij en energieneutraal maken van woningen. Meer weten of meedoen? Kijk op www.thuisbaas.nl