Hét evenement over lokale duurzame energie

Woensdag 18 t/m vrijdag 20 november 2020 vindt voor de negende keer het Evenement HIER opgewekt plaats: het grootste landelijke evenement over lokale duurzame energie in Nederland. EHO is hét ontmoetingsmoment voor iedereen die betrokken is bij de lokale energie-initiatieven. Een vrolijke gelegenheid om ervaringen uit te wisselen, kennis te delen en inspiratie op te doen.

Evenement HIER opgewekt

Zorg dat je voor 5 november staat aangemeld 

  • Dan weet je zeker dat je op tijd je sessievoorkeuren kunt doorgeven, en je het programma van jouw keuze kunt volgen;
  • ontvang je een goodiebox en programmakrant thuisgestuurd. Zonder meuk, mét vermaak en lekkere dingen om maximaal van EHO te genieten.
  • En dan weten wij dat je erbij bent. Helpt ons erg in de organisatie!

Naar het aanmeldformulier

blij natuur

'Burgerkracht' – het thema van EHO 2020

Met de toewijding van burgers houden we de energietransitie op gang. Zorgen we dat 50% van de wind- en zonneparken op land écht in handen komt van buurtbewoners. Laten we de stem van de mensen horen in de Regionale Energiestrategieën en de wijkaanpak voor aardgasvrije woningen. Op naar een duurzame en betaalbare toekomst voor iedereen in Nederland. Leve de burgerkracht.

Net een beetje anders

De negende editie van het Evenement HIER opgewekt wordt een beetje anders dan je gewend bent. EHO 2020 wordt een online evenement van drie dagen.

Maar we maken het niet minder leuk! We zorgen ervoor dat je ook vanuit huis het echte EHO-gevoel ervaart. Een goede dosis positieve energie gegarandeerd.

Wat je kunt verwachten? Iedere ochtend én middag hebben we twee rondes met webinars. Na ieder webinar kun je in kleine groepjes napraten. Tussendoor zijn er blokken met huiskamersessies (interactieve praatsessies in kleine setting). Aan het eind van de middag stap je in de netwerkcarrousel om te borrelen. Podcasts zijn er als tussendoortje. Bekijk hier de contouren van het tijdsschema, en hier het gehele programma.

Voor alles geldt: je kiest zelf aan welke onderdelen je deelneemt. Zo richt je je dagen in zoals jij dat fijn vindt en is non-stop achter het scherm zitten niet nodig. Het inhoudelijke programma vindt overdag plaats.

Evenement HIER opgewekt

Programma

Bekijk hier het programma-overzicht 

Het programma in het kort:

Plenair met Kim Coppes

Tijdens het plenaire programma op woensdagochtend 18 november is Kim Coppes onze dagvoorzitter – een bekend gezicht van EHO. We presenteren je de nieuwste cijfers en ontwikkelingen van de lokale energiebeweging met de Lokale Energie Monitor 2020. Wat hebben we met elkaar bereikt afgelopen jaar? Daarnaast gaan we het gesprek aan met ... Dat houden we nog even geheim. ;-) 

Deelsessies voor ieder wat wils

Je hebt de keus uit 32 webinars en vele huiskamersessies (interactieve praatsessies in kleine setting). Bekijk hier het complete programma-overzicht. Over lokale energie-opwek, duurzame warmte, betrekken van bewoners, energie en natuur, innovaties ... te veel om op te noemen. We houden rekening met verschillende kennisniveaus. 

Lachen tijdens de Climate Comedy Night

Deelnemen aan EHO 2020 betekent een gratis kaartje voor de online Climate Comedy Night van HIER! Op woensdagavond 18 november, live gestreamd vanuit TivoliVredenburg Utrecht. De cabaretiers: Martijn Koning, Kiki Schippers & Rayen Panday! De presentatie is in handen van Art Rooijakkers

Met de Climate Comedy Night brengen we als klimaatstichting HIER één keer per jaar luchtigheid in het complexe klimaatprobleem. Om daarna met goede moed en volle kracht te werken aan de oplossing. Belangrijk: je moet je nog wel even aanmelden voor de Climate Comedy Night. Dit kan t/m 16 november via www.climatecomedynight.nl.

Webinars blijven 30 dagen beschikbaar

Goed nieuws: de webinars worden opgenomen. Als je deelneemt aan het Evenement HIER opgewekt, heb je daarna nog 30 dagen toegang tot alle webinars. Geen zorgen dus als je op het tijdstip van je favoriete webinar juist een belangrijke afspraak hebt. Je hoeft niks te missen.

Voor wie?

EHO is interessant voor lokale duurzame energie-initiatieven – van startende bewonersinitiatieven tot gevorderde coöperaties. Én voor hun samenwerkingspartners zoals gemeenten, provincies, warmtebedrijven, energieleveranciers en serviceverleners.

keukentafel laptop

Het voordeel van online

Een online evenement heeft misschien nadelen, maar ook zeker voordelen: 

✔ Geen reistijd
✔ Geen reiskosten
✔ Je besteedt alleen tijd aan de onderdelen die jij interessant vindt
✔ Je kunt ondertussen een wasje opvouwen
✔ Niet meer in de rij voor het herentoilet! 

Kom je vooral om te netwerken? Met onze software kan dat online net zo goed. We faciliteren gesprekstafels, daarnaast kun je via de EHO-app gemakkelijk contact leggen met andere deelnemers en samen chatten of (beeld)bellen. 

Alles op een rij

Datum: woe 18 t/m vr 20 november 2020
Tijd: het programma vindt overdag plaats, op een paar uitzonderingen na: woensdagavond Climate Comedy Night 's, en donderdagavond de openbare webinars Staat van het klimaat met Helga van Leur en Een comfortabel huis met lage energierekening
Locatie: online
Kosten: € 25,- p.p. voor deelnemers vanuit lokale initiatieven, regulier tarief € 100,- p.p.

Naar het aanmeldformulier

Blijf op de hoogte

Wil je niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief over het evenement. Dat kan onderaan deze pagina. 

Evenement HIER opgewekt

Sfeerimpressie

Nog niet eerder deelgenomen aan het Evenement HIER opgewekt? Bekijk de terugblik van vorig jaar met foto's en inhoudelijke verslagen

Aanmelden

Doe mee aan het Evenement HIER opgewekt 2020! Schrijf je in via onderstaand formulier.

Vragen?

Heb je vragen, bijvoorbeeld over het aanmelden? Schroom niet! Stuur een mailtje naar info@evenementhieropgewekt.nl of bel ons op 030 275 9623.

Partners EHO 2020

Logo Greenchoice klimaatstichting HIER      logo Participatiecoalitie  Energie Samen      

RVO    Alliander      Stedin         Pure Energie  Vattenfall 

 ENGIE   OM nieuwe energie       Windunie

EARN-E

  Jouw organisatie ook in de spotlights? Neem contact op met Thijs Wentink via thijs@hier.nu.