Jouw browser kan deze kaart helaas niet weergeven.

Wat is een lokaal duurzaam energie-initiatief?

Een eenduidige definitie van een lokaal duurzaam energie-initiatief is lastig te geven. Logisch, want de initiatieven verschillen in opzet en activiteiten. Ze houden zich bezig met energiebesparing, gezamenlijke inkoop van zonnepanelen, wederverkoop van energie, opwekken van duurzame energie uit wind, zon of zelfs biomassa of warmte. Wat deze initiatieven bindt is dat het samenwerkingsverbanden zijn tussen verschillende partijen: burgers, lokale overheden, bedrijven. 

Klik op jouw provincie voor de lokale energie-initiatieven bij jou in de buurt. Of bekijk onderaan alle initiatieven.

Over het initiatieven-overzicht

Je vindt in het overzicht hieronder de lokale energie-initiatieven waarbij je je kunt aansluiten. Sommige richten zich op collectieve zonne-energie, andere op wind, energiebesparing, duurzame warmte of mobiliteit. Sommige op een combinatie. 

Let op: het is geen overzicht van collectieve energieprojecten. Kijk hiervoor in de bijlagen van de Lokale Energie Monitor. Voor een overzicht van alle warmte-initiatieven, bekijk het hoofdstuk Warmte. Ben je van een energie-initiatief en wil je leren van andere projecten? Bekijk ook dan de Monitor of neem contact met ons op via info@hieropgewekt.nl

Initiatiefnemer? Laat weten dat jullie bestaan

Staat jouw initiatief hier niet bij? Laat het ons weten! Stuur logo + websiteadres naar info@hieropgewekt.nl. Voor de jaarlijkse Lokale Energie Monitor blijven we ook graag op de hoogte van jullie projecten. Ken je bewonersgroepen die al met elkaar in gesprek zijn over duurzame warmte? We horen graag van je.

Geef projecten aan ons door