Met een warmtenet kunnen hele straten en wijken aardgasvrij gemaakt worden. Veel wijken zijn geschikt voor het aanleggen van een warmtenet. Dat maakt warmtenetten een goede optie om meerdere woningen tegelijkertijd van het gas af te halen. Maar wat komt er kijken bij het realiseren van een warmtenet? Waar moet de warmte vandaan komen? Hoe begin je als coöperatie een warmtenetproject en welke obstakels kun je verwachten? Wie heeft zeggenschap over de warmte, en wat bepaalt de warmteprijs? En met wie werk je samen? In deze aflevering gaat Maarten Dallinga in gesprek over de ontwikkeling van warmtenetten door energiecoöperaties.

Met o.a. Theo de Bruijn (Warmtenet Oost-Wageningen), Els Struiving (Paddepoel Energiek), Monique Hoogwijk (Alliander) en Hans Schneider (Alliander).

Over HIER opgewekt, de podcast

Op het Evenement HIER opgewekt 2018 verzamelde freelance journalist Maarten Dallinga heel veel interessante opvattingen, ervaringen en tips. En die hoor je terug in 'HIER opgewekt, de podcast'. Deze serie audioverhalen luister je waar en wanneer het jou uitkomt, thuis aan de keukentafel, onderweg in de trein of tijdens het sporten. We publiceren alle afleveringen van deze podcast op hieropgewekt.nl, maar je kunt je ook gratis abonneren via een podcastapp op je smartphone. Zoals Spotify, Apple Podcasts (het paarse icoontje op je telefoon), Stitcher, PlayerFM, Google Podcasts of Pocket Casts. Dan krijg je elke nieuwe aflevering automatisch binnen.