Lokale energiecoöperaties zijn nog vaak vrijwilligersorganisaties. Maar om daadwerkelijk een versnelling teweeg te brengen en meer en grotere coöperatieve energieprojecten te realiseren, is er meer nodig. Professionaliseren. Zorgen voor de juiste kennis, betaalde krachten en continuïteit. Hoe pak je dat als coöperatie aan? Helpt samenwerking met grote energiemaatschappijen en projectontwikkelaars hierbij? Hoe zorg je voor een gelijkwaardig samenwerkingsverband met een marktpartij? Welke obstakels kom je tegen en hoe benut je elkaars kennis en ervaring? In deze aflevering gaat Maarten Dallinga in gesprek over de vraag hoe je als energiecoöperatie verder kunt professionaliseren.

Met o.a. Anne Melchers (Eneco), Josje Fens (Hoom), Theo de Bruin (WoW), Marije Schulten (Gemeente Montferland), Pim de Ridder (Stichting Wiek-II), Arthur Vermeulen (Pure Energie).

Over HIER opgewekt, de podcast

Op het Evenement HIER opgewekt 2018 verzamelde freelance journalist Maarten Dallinga heel veel interessante opvattingen, ervaringen en tips. En die hoor je terug in 'HIER opgewekt, de podcast'. Deze serie audioverhalen luister je waar en wanneer het jou uitkomt. Thuis aan de keukentafel, onderweg in de trein of tijdens het sporten. We publiceren alle afleveringen van deze podcast op hieropgewekt.nl, maar je kunt je ook gratis abonneren via een podcastapp op je smartphone. Zoals Spotify, Apple Podcasts (het paarse icoontje op je telefoon), Stitcher, PlayerFM, Google Podcasts of Pocket Casts. Dan krijg je elke nieuwe aflevering automatisch binnen.