Samen met Geodan heeft HIER opgewekt de data van de Lokale Energie Monitor 2020 visueel gemaakt in een interactieve kaart. Hij biedt overzicht van de energiecoöperaties in Nederland, de coöperatieve zon- en windprojecten, en de gegevens van die coöperaties en projecten.

De kaart is een handige tool voor als je snel inzicht wilt krijgen in de actieve energiecoöperaties en hun gerealiseerde projecten in een bepaalde (RES-)regio. 

Naar de HIER opgewekt / Geodan kaart  

Energietransitieviewer

De gegevens van de HIER opgewekt kaart zijn ook opgenomen in de energietransitieviewer van Geodan. Op deze kaart vind je nog veel meer gegevens die nuttig zijn in de energietransitie. Je kunt linksboven in het menu selecteren welke informatie je wilt zien. 

Naar de energietransitieviewer

Toelichting bij gebruik van de kaart

Legenda: 

  • Zwarte stippen: energiecoöperaties (vestigingsadres)
  • Oranje stippen: coöperatieve zonprojecten
  • Blauwe stippen: coöperatieve windprojecten

Kaartlagen: Standaard zie je alleen de zwarte stippen. Ga naar het menu links bovenin en klik op het kaartlagen-symbool om aan te geven welke kaartlagen je nog meer wilt zien. 

Gegevens van coöperaties en projecten bekijken: Klik in het menu linksboven op het i-symbool. Je hebt nu de functie 'informatie opvragen' geselecteerd. Klik vervolgens op een van de stippen op de kaart en de informatie over een coöperatie of project komt tevoorschijn.  

Data in Excel

Bekijk je liever alle gegevens in Excel, zodat je kunt filteren? Download dan de bijlagen van de Lokale Energie Monitor