Bij lokale energieprojecten zijn verschillende partijen betrokken, waaronder de energiecoöperatie, de gemeente en de ontwikkelaar. Elk van deze partijen heeft eigen belangen en capaciteiten. Om die goed bij elkaar te brengen, is samenwerking een vereiste. Het webinar 'Samenwerken voor lokale energie', in juni 2022 georganiseerd op initiatief van Statkraft, neemt je mee in de kansen en uitdagingen voor zowel energiecoöperaties als gemeenten. 

Kansen voor samenwerking

Centraal staan de vragen 'Hoe werken we met elkaar samen?' en 'Hoe kunnen we elkaar aanvullen en projecten verder brengen?' Achtereenvolgens komen aan bod:

  • 14:15 min: presentatie door Thijs Wentink (HIER) over het belang van de dialoog in de tussenruimte, ofwel het gesprek tussen energiecoöperatie, projectontwikkelaar en gemeente.
     
  • 35:38 min: Panelgesprek over de verschillende belangen van betrokken partijen met Anne ten Brummelhuis (Omgevingsdienst Veluwe IJssel), Rob Smit (Statkraft) en Thijs Wentink (HIER).
     
  • 1:11:41 min: Panelgesprek over de praktijk van samenwerking. Het spanningsveld, de kansen en valkuilen met Joost van der Stappen (De Schouwsmolen), Tjalling de Wit (Duurzaam Ruinen) en Rob Smit (Statkraft).