BENG! realiseert samen met Landwinkel De Hooierij aan de Universiteitsweg in De Bilt, een collectief zonnestroom project. Op de daken van de boerderij van Martine Wismeijer en Dirk-Jan Stelling is plaats voor 400 panelen. Daarvan komen 300 panelen beschikbaar voor deelnemers die één of meerdere panelen willen aanschaffen. In aanmerking komen bewoners uit de aangrenzende postcodegebieden 3721, 3722, 3731 en 3732. Zij kunnen gebruik maken van de aantrekkelijke ’postcoderoosregeling’.  Het project zal in het voorjaar van 2018 worden gerealiseerd. Belangstellenden kunnen vrijblijvend voorinschrijven bij BENG!

Voor BENG! is dit het eerste project waarbij deelnemers gezamenlijk groene stroom kunnen opwekken. Dankzij de Regeling Verlaagd Tarief, beter bekend als de postcoderoosregeling, komen zij in aanmerking voor een aantrekkelijke korting op de energiebelasting over groene stroom die in coöperatief verband wordt opgewekt. BENG! is druk bezig met de organisatie van dit project. Onderzocht wordt bijvoorbeeld of deelnemers het rendement op hun inleg kunnen ontvangen in producten uit De Landwinkel.

Ruim 100 zonnepanelen zullen door Martine en Dirk-Jan erop worden gelegd om zelf energieneutraal te worden. Martine en Dirk-Jan zijn de eigenaren en ondernemers achter Landwinkel De Hooierij en tevens bedrijfslid van BENG! van het eerste uur. Op zaterdag 28 oktober a.s. houden zij de jaarlijkse Boer-Gondische Markt op het erf van de boerderij aan de Universiteitsweg 1. Geïnteresseerden kunnen zich tijdens de markt vrijblijvend voorinschrijven.

Voor meer informatie kijk op www.beng2030.nl

Onderwerpen