De verkoop van de Bossche Windmolen Delen (BWD’s) is van start gegaan. De Bossche Windmolen West is het eerste project in Nederland, waarbij een windturbine via de Regeling Verlaagd Tarief Collectieve Opwek (de postcoderoosregeling) wordt gerealiseerd. De windmolen komt volledig in handen van Bossche burgers en kleine bedrijven! 

Ewout Muntz, woonachtig in de Muntel, is de koper van het eerste Bossche Windmolen Deel: ‘Naast dat ik zelf van de voordelen van schone windenergie profiteer, hoop ik als medeeigenaar
van een lokale windmolen een bijdrage te leveren aan een duurzame, schone toekomst voor de stad’, aldus Ewout. De eerste koper kreeg het certificaat door de wethouders Eric Logister en Jan Hoskam uitgereikt. Deze feestelijke handeling vond plaats op het terrein van Barten Den Bosch BV, de locatie waar de windmolen in 2019 komt te staan.

3.000 deelnemers

Zo’n 3.000 huishoudens en kleine bedrijven uit de directe omgeving (postcodegebieden 5211, 5212, 5221, 5222, 5223, 5224 en 5231) van Windpark De Rietvelden kunnen deelnemen aan de Bossche Windmolen West. Via www.bosschewindmolenwest.nl kunnen zij zich inschrijven. Joep Mol, voorzitter van de coöperatie BWW, legt uit hoe het werkt: ‘Als eigenaar van een of meerdere BWD’s heb je recht op een deel van de groene, lokaal opgewekte stroom, die de windmolen opwekt. Je betaalt eenmalig € 190,- per BWD en een jaarlijkse onderhoudsbijdrage van € 9,50 per aangeschaft deel. Afhankelijk van de hoeveelheid wind ontvang je per BWD ongeveer 250 kWh per jaar, gewoon via je huidige aansluiting. De terugverdientijd is naar verwachting vergelijkbaar met die van zonnepanelen op eigen dak: zo’n 6 à 7 jaar.’

Bossche Windmolen

 

Nieuwe website & huisstijl

Om de aftrap van de verkoopcampagne van Bossche Windmolen Delen extra kracht bij tezetten zijn er een nieuwe website en huisstijl van coöperatieve vereniging BWW gelanceerd.

Kijk voor meer informatie op dit project op www.bosschewindmolenwest.nl.

Bron: Bossche Windmolen