Hoe communiceer je als gemeente met mensen over aardgasvrij wonen? Hoe krijg je mensen mee? En hoe activeer je ze? Best een lastige opgave. Onze collega's van het HIER klimaatbureau helpen!

Speciaal voor gemeenten hebben ze het HIER Klimaatabonnement ontwikkeld. Een laagdrempelige en praktische hulptool met kant-en-klare diensten en producten. Je kunt als gemeente direct aan de slag met bewonerscommunicatie over wonen zonder aardgas en het betrekken van de bewoners. Zo pak je als gemeente op een positieve manier je regierol.

Onderdeel van het abonnement is het bewonersspel ‘HIER begint het’. Dit spel kun je de bewoners van een wijk in jouw gemeente laten spelen. Het is een laagdrempelige en speelse manier om ze informeren over wonen zonder aardgas. En ze te activeren om samen met de buurt met het thema aan de slag te gaan.

Wil je als gemeente meer informatie? Of wil je als energiecoöperatie weten hoe je hier samen met jouw gemeente mee aan de slag kunt? Kijk op https://hierklimaatabonnement.nl of stuur een mail naar klimaatabonnement@hier.nu