De Duurzame Energie Unie en Noordelijk Lokaal Duurzaam zijn vanaf begin februari een partnerschap aangegaan. Zo ontstaat met 95 lokale energiecoöperaties het grootste samenwerkingsverband op het gebied van lokale duurzame energie.

4 op de 10 consumenten vindt energie uit de streek aansprekend. Uit onderzoek bleek dat consumenten grote energieleveranciers zien als prijsvechters die geen oog hebben voor bestaande klanten. Een eerlijk en transparant streekinitiatief, in de vorm van een coöperatie, voelt vanuit dit oogpunt als een welkome tegenpool. De organisatie heeft een herleidbare en regionale link naar de duurzame bron van energie. Een regionale energiecoöperatie geeft zeggenschap, binding met de streek en transparantie en overzicht.

De samenwerking tussen de Duurzame Energie Unie en Noordelijk Lokaal Duurzaam betekent volgens de betrokkenen ‘een impuls voor de opwekking van duurzame energie vanuit de samenleving zelf’. Steeds meer consumenten kiezen voor groene energie, opgewekt door regionale bronnen zoals windmolens en zonnepanelen.

Bron: Groene Courant