En de winnaar van de foto-actie is...

Stichting Oosterhout Nieuwe Energie

In aanloop naar de 10e editie van het Evenement HIER opgewekt op 18 maart 2022, vroegen we energie-initiatieven om een foto in te sturen van hun meest memorabele moment van de afgelopen 10 jaar. Dat leverde leuke plaatjes en verhalen op!

En de winnaar is...

Stichting Oosterhout Nieuwe Energie! Gefeliciteerd. Jullie ontvangen vrijkaartjes voor het Evenement HIER opgewekt 2022, en een echte VIP-behandeling. We nemen contact met jullie op.  

zonne-installatie op basisschool De Duizendpoot te Oosterhout
Omschrijving: Opening van de zonne installatie op de basisschool De Duizendpoot te Oosterhout. Door Stichting Oosterhout Nieuwe Energie.

De jury over de foto: "De energie knalt ervan af! Deze foto laat precies zien waar we het allemaal voor doen: de jonge generatie. Wie weet zijn dit de initiatiefnemers van de toekomst, wij hebben goede hoop. Van harte gefeliciteerd, Stichting Oosterhout Nieuwe Energie!" 

Eervolle vermeldingen

Een aantal inzendingen verdient zeker een eervolle vermelding: 

Eervolle vermelding #1

Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter
Omschrijving: Werkgroep Grote Projecten (vlnr. Kees, Helga, Miranda, Heino en Wil) van Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter. Uitbreiding van zonnepark De Groene Weuste is gerealiseerd op de bestaande netaansluiting. Dit was weer een geslaagd project 'van, voor en door Wierden'. The sky is the limit. Of toch niet: de bestaande netcapaciteit is de limit. Foto: Femke Teussink

Jury: "Een goed uitgevoerde energie-initiatief-klassieker. Prachtige compositie, mooie lijnen, en goeie beweging." 

Eervolle vermelding #2

Buurtschap Reeth
Omschrijving: Inwoners van buurtschap Reeth onthullen op feestelijke wijze een van hun nieuwe naamborden, gefinancierd door het omgevingsfonds van coöperatief Windpark Nijmegen-Betuwe. Bijzonder is dat het buurtschap zich tegen het windpark heeft verzet, maar inmiddels beste vrienden is met de coöperatie. Foto: Alex de Meijer

Jury: "Vrolijke foto, met goeie energie en kleur. En het verhaal erachter is natuurlijk nog het beste." 

Eervolle vermelding #3

energiecoöperatie Leur
Omschrijving: Deze foto is gemaakt tijdens een vrijwilligersdag van Energiecoöperatie Leur e.o. in 2015. Op deze dag werd de laatste hand gelegd aan Zonneakker Leur, ons eerste zonnepanelenproject. Voor die gelegenheid had onze secretaris Martine een extra grote appeltaart gebakken, die we tijdens een pauze gezamenlijk (met moeite) hebben verorberd. Niet lang daarna is de zonneakker in bedrijf gesteld.

Jury: "Woo, wat een indrukwekkende appeltaart. Alhoewel, dat dachten we. Toen we nog een keer keken, vroegen we ons toch af waarom iedereen slagroomtaart op z'n bordje heeft liggen. Leuk geprobeerd, coöperatie Leur! We waren er bijna ingetrapt ;-) " 

Eervolle vermelding #4

windpark Koningspleij
Omschrijving: Het hijsen van de wieken van het coöperatieve windpark Koningspleij in Arnhem in de vroege ochtendmist. Na 10 jaar praten en plannen: Bouwen! Foto: Rijn en IJssel Energiecooperatie

Jury: "Gave foto. Windmolenfoto's kennen we allemaal, maar dit soort beelden zijn toch wel bijzonder." 

Overige inzendingen

Benieuwd naar alle inzendingen? Bekijk ze hier.

Omslagfoto: Alex de Meijer

logo EHO 10 jaarReserveer nu je kaartje voor EHO 2022

Reserveer vanaf vandaag je kaartje voor het Evenement HIER opgewekt 2022 op 18 maart! Zo weet je zeker dat je erbij bent. Betalen komt later, als 100% duidelijk is in welke vorm het door kan gaan.

Kaartje reserveren

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips, artikelen, nieuws en meer! Geef hieronder aan welk thema je voorkeur heeft.

Lees voor meer informatie ons privacybeleid
Lijsten