Op donderdag 11 mei (tijdens de Utrechtse Zon-10-daagse) is het eerste collectieve zonnestroomproject van Utrecht officieel geopend. 

Op het dak van kringloopwinkel de A.R.M. in Hoograven zijn 250 zonnepanelen geplaatst, waarin buurtbewoners en de A.R.M. zelf hebben geïnvesteerd. Tijdens de feestelijke en zonnige opening was wethouder Lot van Hooijdonk aanwezig, evenals veel van de deelnemers, mensen van de A.R.M. en van Energie-U en andere geïnteresseerden. Deelnemers konden hun eigen panelen ‘claimen’ door hun naam te schrijven op een luchtfoto van de panelen, ze konden via een drone live-beelden zien van de panelen en na wat toespraakjes werd er lekker geborreld. 

Bekijk dit filmpje om te zien hoe het project tot stand is gekomen:


Op de dinsdag daarvoor, 9 mei, vond de informatieavond van “Buurtstroom Buurthuis Zuilen” plaats, het 3e buurtstroomproject. Tijdens deze avond in het buurthuis was er al interesse voor 70 van de in totaal 240 zonnepanelen die op het dak van Buurthuis Zuilen geplaatst gaan worden. Door U in de wijk Zuilen is een mooi filmpje gemaakt over dit project, zie:

Bron: Energie-U 

Tags