Evenement HIER opgewekt 2022: Koning kijkt terug op en vooruit naar lokale energie-initiatieven

evenement HIER opgewekt

Op woensdag 30 maart 2022 vindt voor de tiende keer het Evenement HIER opgewekt plaats; het grootste landelijke evenement over lokale duurzame energie in Nederland. Koning Willem-Alexander zal dit evenement bezoeken waarbij we terugblikken op de afgelopen tien jaar en vooruitkijken naar de volgende stappen. Daarbij worden op deze dag de cijfers van de nieuwe Lokale Energie Monitor bekend gemaakt.

In gesprek met Koning Willem-Alexander over lokale energieprojecten

De Koning zal in gesprek gaan met de initiatiefnemers van diverse lokale energieprojecten en medewerkers van Klimaatstichting HIER over landelijke ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, over het organiseren van energieprojecten en over het investeren in de staat van het klimaat en het energiesysteem van de toekomst.

Lokale Energie Monitor 2021

Op deze dag wordt ook de Lokale Energie Monitor 2021 gepresenteerd: een jaarlijkse analyse van de ontwikkelingen in de lokale energiesector en de gezamenlijke impact van lokale energie coöperaties in Nederland op het gebied van zon, wind en warmte.

Lokaal, het nieuwe normaal

Gijs Termeer, directeur van klimaatstichting HIER: “Al jaren werken we met elkaar aan een toekomst van lokale duurzame energie. Eentje waarin we lokaal onze stroom opwekken, lokale warmtebronnen benutten, en burgers samen aan de knoppen draaien. We zijn al heel ver gekomen, daar mogen we trots op zijn. Laten we nu doorzetten. Samenwerken is daarbij cruciaal, dus we hebben iedereen nodig: bewonersinitiatieven, energiecoöperaties, gemeenten, projectontwikkelaars en netbeheerders. Samen maken we lokale energie voor iedereen het nieuwe normaal.”

Programma: 30 maart in ’t Spant! In Bussum

Verdeeld over de dag zullen zo’n achttien deelsessies zijn. Het plenaire programma (met daarin de Koning en de presentatie van de Lokale Energie Monitor) is ook online te volgen en vindt plaats van 13:30 tot 14:45. Bekijk hier meer informatie over het programma.

Ben je er ook bij?

Meld je aan!

----------------------------------------------------------------

Noot voor redacties (niet voor publicatie)

Wil je als pers aanwezig zijn op het evenement? Je kunt je inschrijven tot uiterlijk vrijdag 25 maart 16.00 uur via pers@hier.nu onder vermelding van naam, medium, functie en eventuele interviewverzoeken. Op het evenement zijn ook veel coöperaties aanwezig. Geaccrediteerde media ontvangen na sluiting van de accreditatie een persprogramma met nadere informatie. Op de dag zelf wordt een persbericht gestuurd over de Lokale Energie Monitor. Foto’s van de Koning vind je hier.

Meer informatie en inschrijven voor pers via Klimaatstichting HIER, Marjon Kranenbarg: pers@hier.nu of 06 82 000 243. Contact met de Rijksvoorlichtingsdienst via 070 356 4142.

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips, artikelen, nieuws en meer! Geef hieronder aan welk thema je voorkeur heeft.

Lees voor meer informatie ons privacybeleid
Lijsten