Coöperatie de Groenste Buurt, Grunneger Power en ProRail gaan samenwerken om een collectieve zonne-installatie te realiseren. De overkapping van station Groningen Noord wordt vol gelegd met ongeveer 300 zonnepanelen. Inwoners van de Noorderplantsoenbuurt krijgen de kans om te investeren in één of meerdere zonnepanelen en daardoor te profiteren van een lagere energierekening.

Bewoners uit het viercijferige postcodegebied 9717 en alle aangrenzende viercijferige postcodes (de zogeheten postcoderoos) kunnen meedoen. Zij kunnen zelf bepalen met hoeveel panelen ze meedoen. Deelnemers van het project hebben verder geen omkijken naar de zonnepanelen. ProRail stelt het dak ter beschikking, de leverancier van de zonnepanelen regelt de techniek en het onderhoud. Grunneger Power neemt alle administratieve zaken voor haar rekening.

Grunneger Power heeft eerder al een postcoderoos gerealiseerd in de Zeeheldenbuurt. Daar liggen bijna 600 zonnepanelen op het dak een onderwijsinstelling. De panelen zijn in collectief eigendom van bijna 80 buurtbewoners. Een deel van de zonnepanelen wordt daar gebruikt om een elektrische taxilaadpaal op het Hoofdstation Groningen van stroom te voorzien.

Bron: Grunneger Power