TU Eindhoven ontwikkelt een tool om energiecollectieven te helpen het juiste isolatiemateriaal te kiezen voor collectieve inkoop. Je kunt de tool nu al gebruiken en zo bijdragen aan de ontwikkeling. Je krijgt dan direct inzicht in je eigen voorkeuren, én die van je leden als je de tool met ze deelt.

Is jouw buurtinitiatief of energiecoöperatie van plan om woningen te isoleren? De keuze voor het juiste isolatiemateriaal is niet eenvoudig: ze verschillen in eigenschappen zoals kosten, energiebesparing, comfortverbetering, ecologische voetafdruk.

TU Eindhoven ontwikkelt in samenwerking met energiecollectieven een digitale tool ‘Make a choice: isolatie’. De tool geeft inzicht in welke isolatie-eigenschappen echt belangrijk zijn voor de leden van een collectief. Zo helpt de tool om de juiste isolatiekeuze te maken voor collectieve inkoop.

TU Eindhoven nodigt jou en je collectief graag uit om bij te dragen aan de toolontwikkeling.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Privé: inzicht in welke eigenschappen van isolatie voor jou echt belangrijk zijn.
  • Sociaal: Als veel mensen deelnemen, kunnen de beste renovatiepakketten voor een buurt of energiecoöperatie ontwikkeld worden. Met de voor de bewoners optimale relatie tussen de kosten, energie- en CO2-besparing en comfort.

Deelname is eenvoudig, online en kost nog geen 10 minuten.

  • Je krijgt eerst kort digitaal uitleg over de eigenschappen waarop isolatiematerialen verschillen.
  • Daarna ga je in een gameachtige online omgeving isolatiematerialen onderling vergelijken.

Doe mee

Klik op de knop hieronder om deel te nemen aan de tool.

Naar de tool

Inzicht in de voorkeuren van je leden

TU Eindhoven stelt het ook zeer op prijs als je bereid bent om de tool onder de aandacht van je leden te brengen. Je krijgt dan een unieke link voor jouw energiecollectief, zodat je een beter inzicht krijgt in de voorkeuren van jouw leden. Neem hiervoor aub vóór 11.06.2021 contact op met:

Onderzoeker Julia Kaltenegger, Master student Bouwkunde, j.k.kaltenegger@student.tue.nl

Supervisie: Dr. Ioulia Ossokina, I.V.Ossokina@tue.nl, www.ossokina.com