Onder luid applaus verrichtte Rein Bakhoven vrijdag 13 april de officiële opening van Zonnedak Sporthal Dudok Arena. Rein is met zijn 81 jaar de oudste deelnemer van HilverZon’s zesde zonnedak en daarom werd hem deze eer van harte gegund. Het zonnedak telt 728 zonnepanelen en levert inmiddels dagelijks duurzame stroom aan 60 Hilversumse huishoudens.

De aansluiting van Zonnedak Dudok Arena op het stroomnet liep enige vertraging op. Er waren enkele technische vraagstukken die opgelost moesten worden. De oplossing kwam er en mondde zelfs uit in een hypermoderne aansluiting die bijzonder toekomstbestendig is. Deelnemers ondervinden geen noemenswaardige schade van de vertraging. Zij profiteren de volle 15 jaar lang van alle voordelen die dit zogeheten postcoderoosproject biedt. 

Binnenkort nog 572 zonnepanelen erbij

Met 728 panelen is de capaciteit Sporthal Dudok Arena nog niet volledig benut. Binnen enkele maanden worden er nog eens 572 zonnepanelen bijgelegd. Ook die worden door HilverZon aangeboden en ook deze tweede fase van Zonnedak Sporthal Dudok Arena levert naar verwachting eenzelfde hoog rendement op. Hilversumse inwoners in en rond postcode 1213 kunnen deelnemen. De verkoop is inmiddels gestart, inschrijven kan via de website www.hilverzon.nu  

Zesde zonnedak van HilverZon

HilverZon bestaat pas een kleine drie jaar en heeft in die periode al een forse groei doorgemaakt. Zo is Sporthal Dudok Arena al het zesde collectieve zonnedak en beheert de coöperatie eind 2018 zo’n 4.500 zonnepanelen voor Hilversummers. Daaronder ook Zonneweide Anna’s Hoeve die in maart werd geopend en met 2.160 zonnepanelen op dit moment Nederlands grootste postcoderoosproject is. Meer collectieve zonneprojecten staan op de planning, in lijn met de ambitieuze missie om de Mediastad in 2030 energieneutraal te hebben.

Energiecoaches aan huis

HilverZon ondersteunt inwoners en organisaties van Hilversum bij het energieneutraal maken van hun huizen en gebouwen, en bij het gezamenlijk verduurzamen van de stad. Ondermeer via energiebesparingsadvies, onderwijs, buurtgerichte activiteiten, 100% duurzame energie via SamenOm en ondersteuning van andere duurzame initiatieven hard aan de missie gewerkt. Zo zijn sinds deze week in samenwerking met Hoom en Energiecoöperatie Wijdemeren 12 energiecoaches actief. Zij bezoeken en adviseren particulieren op hun weg naar een aardgasvrije woning.

Vanuit HilverZon’s overtuiging dat een succesvolle energietransitie alleen gezamenlijk kan, zoekt de coöperatie nadrukkelijk samenwerking met andere organisaties die duurzaamheid nastreven. Daaronder ook de gemeente Hilversum en eerdergenoemde duurzame energieleverancier SamenOm. Zie www.hilverzon.nu voor meer informatie.

Bron: HilverZon

Onderwerpen