Jeroen van Wijk, veeboer aan de Schadewijkerweg in Odijk, is een boer die met zijn tijd meegaat. Energietransitie noemt hij een gezamenlijke verantwoordelijkheid. In zijn omgeving - de Vlowijkerpolder - is hij met zijn buren het gesprek aangegaan over het samen plaatsen van twee windmolens.

"Het begon allemaal met het artikel 'Windmolens helpen bij grote opgave' in het Bunniks Nieuws in het najaar van 2018", zo legt Jeroen uit. "Dat artikel gaat over zoeklocaties voor windmolens en daar wordt ook de Vlowijkerpolder genoemd - het gebied waar ik grond heb. Volgens wethouder Spil zouden hier twee molens mogelijk zijn."

Windmolens leveren vaak gezeur op

Ook al is hij een voorstander van het opwekken van duurzame energie, toch reageert Jeroen niet direct positief - dit omdat hij weet dat windmolens overal in het land gezeur opleveren. Samen met zijn vrouw Astrid Dorresteijn wil hij dit proberen te voorkomen door met de hele buurt over windturbines in gesprek te gaan.

Jeroen: "Mijn insteek is om te kijken of we die windmolens met zijn allen kunnen plaatsen. Als ik dit alleen ga doen, dan kijkt iedereen er tegenaan en heeft er misschien last van. Doe je het daarentegen met zijn allen, dan verzacht dat de pijn een beetje. Dan heeft iedereen er ook financieel voordeel van." Hij doet het liever niet alleen: "Je riskeert ruzie met de buurt, dat is het laatste wat we willen."

Lees verder op bunniksnieuws.nl

Bron: Bunniks Nieuws

Onderwerpen