Wie meld jij aan voor de Duurzame 100 van onderop?

De 11e editie van de Duurzame 100 komt eraan. En dit jaar zet Trouw groene burgerinitiatieven in de spotlights! Het wordt een lijst van onderop, van burgers die het heft in eigen handen nemen en zelf een duurzaam initiatief opzetten. Een mooie kans om lokale energie-initiatieven voor het voetlicht te brengen, als aanjagers van een energieneutraal Nederland. 

De afgelopen 10 jaar werd de Duurzame 100 bezet door personen die zich dat jaar (voornamelijk top-down) het meest hadden ingezet voor duurzaamheid en natuur. Dit jaar verdienen de burgerinitiatieven de aandacht. En daar horen onze bruisende energiecollectieven natuurlijk bij!

Stuur je nominatie uiterlijk donderdag in

Verdient jouw initiatief een plek in de Duurzame 100? Of wil je een ander project uitlichten? Nomineer! Stuur jouw nominatie uiterlijk komende donderdag (23 mei) in bij Trouw.

Activeer ook je netwerk en achterban, zodat de nominaties binnenstromen bij Trouw.

Spelregels Trouw:

  1. Stuur uiterlijk donderdag 23 mei 2019 een mail naar deduurzame100@trouw.nl met in maximaal 150 woorden een motivatie voor het burgerinitiatief dat je aandraagt.
  2. Noem in de mail de naam van het initiatief, het persoonlijk e-mailadres van de contactpersoon en een website (als die bestaat).
  3. Een globale toetsing door de redactie Duurzaamheid & Natuur van Trouw bepaalt of het initiatief op de groslijst komt.
  4. Wie op de groslijst komt, krijgt een mailbericht van Trouw met een weblink naar een nominatieformulier waarin zij vragen om meer informatie. Uit de groslijst maakt een onafhankelijke jury een keuze.

Veel succes! Wij hopen natuurlijk vele lokale energie-initiatieven terug te zien in de Duurzame 100.