Vrijdag 5 mei gaat op het regionale RTV De Bilt de multimedia-serie “Op weg naar Energieneutraal” van start. Deze productie komt tot stand in samenwerking van RTV De Bilt en de lokale energiecoöperatie BENG!. Centraal in de serie staan de, tot dusver, 17 bedrijven en instellingen die zich sinds augustus 2016 hebben aangesloten bij het Bilts Energieakkoord (BEA). De serie is zowel digitaal te volgen als via de kabel en de sociale media.

Iedere aflevering bestaat uit twee delen: een korte introductie van het project, en een met camera opgenomen gesprek. Daarin wordt dieper ingegaan op het energiebeleid van bedrijf of instelling. Doel van de serie is inzicht in de route die De Bilt aflegt op weg naar het jaar 2030. Volgens plan moeten tegen die tijd opwek en verbruik van duurzame energie in evenwicht zijn. In beeld en gesprek laten de partners zien hoe zij hun bijdrage daaraan invullen. 

De Werkplaats

In de eerste aflevering staat centraal De Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven. Een aantal leerlingen van het voortgezet onderwijs legt kort uit waarom zij verduurzaming van hun school en hun gemeente heel belangrijk vinden. Daarnaast vertelt Directeur Bedrijfsvoering Jos Heuer van de WP, hoe de verduurzaming van de school hand in hand is gegaan met de nieuwbouw sinds 2004.

De tweede aflevering in de reeks, die wordt uitgezonden op vrijdag 7 juni, gaat over het BENG!-project “De Bilt op weg naar Energieneutraal”. Centraal daarin staat de verduurzaming van particuliere woningen. Deel 3 gaat volgens planning over de aanpak van het Utrechts Landschap.

Uitzendtijd en - locatie

De serie “Op weg naar Energieneutraal” wordt iedere eerste vrijdag van de maand uitgezonden. De eerste uitzending is te zien vanaf 5 mei 17:00 uur gedurende een week  van 17:00 tot 01:00 uur:

Bron: BENG!