Startsubsidie helpt Groningse energie-initiatieven op weg

startsubsidie energie initiatieven Groningen

Lokale energiecollectieven in de provincie Groningen kunnen een startsubsidie aanvragen voor hun lokale energieproject. Met de bijdrage van maximaal 6.000 euro voor opstartkosten en het voor de eerste keer ontwikkelen en opzetten van een lokaal energieproject, kunnen nog meer mensen aan de slag met energiebesparing en duurzame energieopwekking in hun dorp of wijk. De regeling Startsubsidie Lokale Energie Groningen wordt uitgevoerd door Groninger Dorpen en de Natuur en Milieufederatie Groningen.

De komende jaren wordt deze subsidieregeling ingezet om startende energie-initiatieven in de provincie Groningen een duwtje in de rug te geven. Dit is nodig omdat het veel initiatieven ontbreekt aan budget om zich te organiseren of een lokaal energieproject daadwerkelijk van de grond te krijgen. 

Programma Energieparticipatie

De bijdrage van 118.000 euro komt uit het Programma Energieparticipatie. Nationaal Programma Groningen heeft vijf miljoen euro beschikbaar gesteld om het Programma Energieparticipatie de komende tien jaar uit te voeren. Het programma wordt uitgevoerd door de Natuur en Milieufederatie Groningen, de Groninger Energiekoepel en Grunneger Power.

Meer informatie en aanvragen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips, artikelen, nieuws en meer! Geef hieronder aan welk thema je voorkeur heeft.

Lees voor meer informatie ons privacybeleid
Lijsten