Op 1 mei 2017 opent de regeling Experimenten Elektriciteitswet. Coöperaties en Verenigingen van Eigenaren kunnen dan weer aanvragen indienen voor zowel 'grote' experimenten als projectnetten.

De overheid biedt met de Experimentenregeling Elektriciteitswet Coöperaties en Verenigingen van Eigenaren de mogelijkheid om via energie-experimenten af te wijken van de Elektriciteitswet 1998. Als de experimenten succesvol zijn, kan de minister van Economische Zaken voorstellen om de Elektriciteitswet aan te passen.

Looptijd

De regeling kent een looptijd van 4 jaar, vanaf 2015 tot en met 2018. Binnen de looptijd is er ieder jaar een openstellingstermijn. In 2017 is de periode van openstelling van maandag 1 mei, 9.00 uur tot en met donderdag 7 september, 17.00 uur.

Meer informatie over de regeling?

Lees alles over de experimenteerregeling in het kennisdossier toekomst en innovatie. Of kom op 22 mei naar de informatiebijeenkomst.

Bron: RVO.nl

Experimentenregeling elektriciteitswet

Samen met RVO.nl brachten we in kaart hoe de regeling werkt en verzamelden we ervaringsverhalen van drie initiatieven die van start zijn gegaan met deze regeling. Voordat je je verder verdiept in de experimentenregeling, raden we je aan deze korte animatie te bekijken. De animatie schetst in anderhalve minuut een beeld over wat je met deze - toch best ingewikkelde - regeling kan en voor wie deze is bedoeld.

Onderwerpen