Terugblik 10e editie Evenement HIER opgewekt

evenement HIER opgewekt

Het Evenement HIER opgewekt 2022 zit erop. Wat een dag! Zo’n 550 deelnemers kwamen naar Bussum om elkaar eindelijk weer in het echt te zien, kennis uit te wisselen en te vieren dat de lokale energiebeweging in de afgelopen 10 jaar enorm gegroeid is. Het hoogtepunt: het bezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. We kijken terug op een mooi feestje.

Onze dank gaat uit naar alle sprekers en sponsoren (Greenchoice is al 10 jaar hoofdsponsor!) die de dag mede mogelijk hebben gemaakt. En natuurlijk naar de deelnemers die vanuit alle windstreken naar Bussum zijn afgereisd. Hieronder een korte terugblik op de dag met de eerste foto’s. Volgende week volgt er een uitgebreid fotoverslag op www.evenementhieropgewekt.nl.

Gastheer Sergio Vyent zorgde voor een warm onthaal bij de deur ’s ochtends, samen met een swingende sambaband. In de ochtend waren er 2 sessierondes.  

sambaband

 

In de middag vond het plenaire deel plaats in de grote zaal. Onder leiding van Kim Coppes hadden we het onder meer over netcongestie en de plannen van het nieuwe kabinet. Fokke en Sukke zorgden ervoor dat het allemaal niet te serieus werd.

Evenement HIER opgewekt

Fokke en Sukke

Lokale Energie Monitor

Waar kun je de stand van zaken van de beweging beter presenteren dan op EHO? In onderstaande video over de Lokale Energie Monitor hoor je de highlights:

 

De Lokale Energie Monitor is jaarlijks een enorm project. Anne Marieke Schwencke doet het onderzoek en het team van HIER de begeleiding. We zijn trots dat we het weer voor elkaar hebben gebokst. We bedanken Anne Marieke, alle initiatieven die hun gegevens hebben doorgegeven, en onze partners in de regio’s die ons enorm geholpen hebben met het verzamelen van data.

Fokke en Sukke

Koning onthult achterban energie-initiatieven

Voor ons een bijzonder moment: Zijne Majesteit de Koning bracht het event een bezoek! Met een zwiep aan een windmolen onthulde hij het aantal leden van energiecoöperaties: 111.476. Dit laat zien dat de beweging enorm gegroeid is in tien jaar. Er is nog veel werk aan de winkel om ook de mensen buiten de groene bubbel warm te maken voor lokale energie, maar we zijn goed op weg om lokaal het nieuwe normaal te maken.  

Koning op Evenement HIER opgewekt

Koning op Evenement HIER opgewekt

Na afloop sprak de Koning met een aantal mensen van HIER, en de initiatieven Grunneger Power, SpaarGas en De Werkmakers/Zutphen energie. De Koning bleek al goed aangehaakt op het thema lokale energie en is door de initiatieven bijgepraat over wat er bij hen speelt en waar ze tegenaan lopen.

HIER en Koning

Koning en Grunneger Power

Koning en SpaarGas

Voor de deelnemers was er nog een netwerkroulette en een laatste sessieronde. Het event werd natuurlijk afgesloten met een borrel.

Evenement HIER opgewekt

In de media

Het Evenement HIER opgewekt, de Lokale Energie Monitor en het bezoek van de Koning verschenen onder andere in deze media:

Fotografie (op foto's van Fokke en Sukke na): Eric Kampherbeek

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips, artikelen, nieuws en meer! Geef hieronder aan welk thema je voorkeur heeft.

Lees voor meer informatie ons privacybeleid
Lijsten