HIER is een stichting die mensen in beweging brengt om iets te doen aan het klimaatprobleem. Dat doen we door praktisch te helpen, op de plek waar je altijd bent: HIER. Of je nu in huis aan de slag wilt, met de buurt zelf energie gaat opwekken of de CO₂-uitstoot op het werk wil verminderen. HIER organiseert daarnaast jaarlijks de Climate Comedy Night. Het thema wonen zonder aardgas is prioriteit van HIER. Een onderwerp dat mede door de overheidsplannen op dit terrein de laatste jaren enorm aan relevantie heeft gewonnen.

Op korte termijn zoeken wij een:

Kennismanager

met academisch werk- en denkniveau op het thema bewoners in de warmtetransitie.  

Verplaats jij makkelijk in  de positie van bewoners? Heb jij ideeën hoe je kunt zorgen dat zij de omschakeling naar wonen zonder aardgas kunnen maken? Houd je ervan midden in het maatschappelijke, sociale proces te staan, maar ook technisch goed op de hoogte te zijn? Dan willen we graag dat je solliciteert voor deze functie.

Kerntaken

 • Verder uitbouwen van HIER verwarmt als kennisplatform voor bewoners in de warmtetransitie
 • Vertalen en filteren van informatie naar begrijpelijke en concrete kennis voor bewoners
 • Ontwikkelen van stappenplannen, filmpjes, handleidingen, leerpunten over en voor bewoners in de warmtetransitie, door:
  • Kennis op te halen in het veld
  • Kennis te ontwikkelen in nauw contact met bewoners, experts en stakeholders
  • Kennis te delen zowel online als offline
 • Input leveren voor de content van HIERverwarmt.nl
 • Schrijven van content voor bewoners op HIERverwarmt.nl en hier.nu

Wij bieden

Een leuke, professionele maar informele organisatie met mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Je werkt in het team HIER onder de teammanager en werkt nauw samen met de de andere leden van het team. HIER is een organisatie van een kleine 20 personen, gehuisvest in de binnenstad van Utrecht in een oud schoolgebouw. Wij lunchen elke dag samen en zijn meestal niet te beroerd om onze eigen acties op het werk of thuis uit te proberen.

De arbeidsovereenkomst is voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Het betreft een functie van 32 uur per week. Het aanvangssalaris ligt, afhankelijk van je ervaring, tussen de € 2.549 en € 3.070 bij een fulltime dienstverband afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring.

Meer informatie of reageren?

Voor meer informatie kun je kijken op HIER.nu, HIERverwamt.nl, HIERopgewekt.nl en hier.nu/warmtetransitie. Als je nog vragen hebt kun je bellen of mailen met Eva van der Weiden of Katrien Prins via eva@hier.nu, katrien@hier.nu of 030 7116901. Reageren kan door je cv en motivatie uiterlijk 26 april 2019 te mailen naar info@hier.nu, ovv. Sollicitatie Kennismanager HIER.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.