Het productiejaar is afgerond. Tijd voor verrekening van de energiebelasting aan de deelnemende leden van je postcoderoosproject. Op het moment krijgen we veel signalen van coöperaties dat energieleveranciers de coöperatie vragen om lijvige contracten te tekenen alvorens de energiebelasting wordt uitbetaald. Terwijl andere leveranciers de energiebelasting aan de leden uitbetalen zonder een contract te hoeven sluiten.

Ingewikkeld en tijdrovend

Over de werkwijze van verrekening van de energiebelasting blijken dus verschillen te bestaan tussen de energieleveranciers. Deze verschillen zorgen dat verrekening van de korting op de energiebelasting een ingewikkelde en tijdrovende klus is voor zowel coöperaties als energieleveranciers.

Kenniscluster Energieleveranciers

Daarom hebben HIER opgewekt, EnergieSamen en RescoopNL het initiatief genomen om de problemen rond de verrekening van energiebelasting door energieleveranciers overkoepelend op te pakken via een HIER opgewekt kenniscluster Energieleveranciers. Het plan is om samen met vertegenwoordigers van verschillende coöperaties in het veld de huidige praktijk en problemen op een rij te zetten en te bespreken met energieleveranciers. Met als doel  uniforme afspraken proberen te maken met energieleveranciers en de energiecoöperaties over de verrekening van de energiebelasting. En zo bijvoorbeeld te komen tot een soort standaard format of eventueel standaard overeenkomst te gebruiken door alle leveranciers en coöperaties.

  • Vragen of problemen rond de verrekening van de energiebelasting? Neem contact met ons op info@hieropgewekt.nl

Tot slot: zie voor meer info over de verrekening van de energiebelasting het artikel 'Postcoderoosregeling: Hoe werkt de verrekening van de energiebelasting?'