9 december was wethouder Anne Brommersma aanwezig voor de officiële in gebruikstelling van de Zonnepanelen op het gebouw van WVT. Met deze zonnepanelen (en andere duurzame maatregelen) wil WVT een bijdrage leveren aan een ‘Energie Neutrale Gemeenschap’, zoals die door BENG en de gemeente De Bilt wordt nagestreefd.

Bij het onderzoeken van de mogelijkheden heeft WVT in de afgelopen jaren uitgebreid advies gekregen van BENG. In de afgelopen twee jaar zijn alle ramen van het gebouw vervangen door HR++ glas, zijn de muren en de vloeren geïsoleerd. Momenteel  wordt gewerkt aan een computergestuurd centraal verwarmingssysteem waardoor het gasverbruik zal  verminderen.

Bazaar en rommelmarkt

Veel van deze maatregelen zijn en worden  gerealiseerd vanuit de opbrengsten van de Bazaar + rommelmarkt, die elk jaar door WVT wordt georganiseerd.  Afgedankte spullen worden ingeleverd bij WVT en krijgen tijdens de bazaar + rommelmarkt weer een nieuwe bestemming. Met de opbrengst van een drietal bazaars was WVT in staat om 103 zonnepanelen met elk een opbrengst van 327 Wp aan te schaffen, waarmee ze een bijdrage kunnen leveren aan een meer duurzame maatschappij.

Bron: DeBiltInBeeld

Onderwerpen