Met de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) kun je als energiecoöperatie of Vereniging van Eigenaren (VvE) gezamenlijk investeren in een productie-installatie om duurzame energie mee op te wekken. Denk aan zonnepanelen, windmolens of waterkracht. Per 1 april 2021 vervangt deze nieuwe regeling de Regeling Verlaagd Tarief (postcoderoosregeling). Er volgt jaarlijks een nieuwe openstellingsronde tot 1 april 2026. In dit dossier vind je alle informatie over de SCE. Bijvoorbeeld hoe de regeling werkt, of jij er iets mee kunt of moet, en hoe je subsidie aanvraagt.

Veelgestelde vragen over de SCE op thema

Wat is belangrijk om te weten als je aan de slag wil met de Subsidieregeling Coöperatie Energieopwekking (SCE)? De belangrijkste punten, gesorteerd op thema:

Regeling in het kort Subsidie aanvragenFinancieel JuridischOrganisatorischEnergieleveringAansluitingen Locatie Alles voor VvE's

Voorbeeldreglement en -ledenovereenkomst

Als je als coöperatie of VvE gebruik maakt van de SCE, stel je een reglement, deelnemersovereenkomst en informatiedocument op. We helpen je op weg. 

Voorbeelddocumenten

Infographic juridische en financiële relaties 

We leggen uit hoe de relaties in elkaar zitten tussen de verschillende partijen betrokken bij een SCE-project: deelnemers, energieleverancier en subsidieverstrekker RVO. 

Infographic bekijken

Webinar SCE-regeling 18 maart terugkijken

We vertellen hoe de regeling werkt, aan welke eisen je aanvraag moet voldoen en hoe je een aanvraag kunt indienen. 

 

Webinar terugkijken

In dit dossier: