Met de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) kun je als energiecoöperatie of Vereniging van Eigenaren (VvE) gezamenlijk investeren in een productie-installatie om duurzame energie mee op te wekken. Denk aan zonnepanelen, windmolens of waterkracht. Per 1 april 2021 vervangt deze nieuwe regeling de Regeling Verlaagd Tarief (postcoderoosregeling). In dit dossier vind je alle informatie over de SCE. Bijvoorbeeld hoe de regeling werkt, of jij er iets mee kunt of moet, en hoe je subsidie aanvraagt.

Dit kennisdossier is work in progress en wordt steeds aangevuld.

Overzicht veelgestelde vragen over de SCE op thema

Wat is belangrijk om te weten als je aan de slag wil met de nieuwe Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking? Bekijk de belangrijkste punten, gesorteerd op thema.

Veelgestelde vragen over de nieuwe SCE-regeling

SCE projectopzet

Infographic juridische en financiële relaties SCE-project

De leden van de coöperatie of VvE financieren mee in het project. De opgewekte energie verkoop je aan een energieleverancier. Daarnaast ontvang je een aanvullende exploitatiesubsidie van RVO. De regeling biedt zo voor 15 jaar zekerheid voor een rendabele exploitatie.

Infographic bekijken

zonnepark garyp

Webinar SCE-regeling 18 maart terugkijken

HIER opgewekt en RVO informeren je in dit webinar over hoe de Subsidieregeling Coöperatieve Energiewekking werkt, hoe de subsidie in elkaar zit, aan welke eisen je aanvraag moet voldoen en hoe je een aanvraag kunt indienen. 

Webinar terugkijken