Wil je als energie-initiatief of gemeente aan de slag met bewonerscommunicatie over ‘wonen zonder aardgas’? Zit je krap in de tijd? HIER heeft haar kennis en ervaring vertaald naar praktische producten die je direct kunt gebruiken om buurtbewoners en leden te informeren en enthousiasmeren over het onderwerp.

Hoe betrek je bewoners bij de warmtetransitie?

Om de doelstelling wonen zonder aardgas in 2050 te realiseren, moet de gebouwde omgeving wijk voor wijk worden aangepakt. Eén van de belangrijkste vragen bij deze transitie is: hoe betrekken we bewoners? Heldere communicatie en een goed ingericht participatieproces zijn essentieel. 

Het HIER klimaatabonnement

Met het HIER klimaatabonnement heb je toegang tot kant-en-klare communicatiediensten en -producten. Denk aan Q&A's, handige teksten en leerzame infographics die je zo op je website, in de nieuwsbrief of op social media plaatst. En ook divers beeldmateriaal mag natuurlijk niet ontbreken op de digitale kanalen en flyers. 

Met het abonnement ontvangt een gemeente bovendien een stevige korting op het bewonersspel 'HIER begint het'; dé tool om de bewoners van een buurt kennis te laten maken met wonen zonder aardgas en de eerste stappen te laten zetten.

Benieuwd naar de inhoud van het HIER klimaatabonnement? Vraag een gratis proefabonnement aan. 

Proefabonnement aanvragen

Ook voor initiatieven

Wanneer een gemeente het abonnement afsluit, mogen ook de energie-initiatieven en andere samenwerkingspartners van de gemeente er gebruik van maken.

Dus ben je verbonden aan een energieloket, lokaal bewonersinitiatief of energiecoöperatie en wil je communicatie met de buurt over de warmtetransitie concreet vormgeven? Vraag aan jouw gemeente of ze al een inlog hebben, of neem contact met ons op.

  • 50 gemeenten maken inmiddels gebruik van het HIER klimaatabonnement en zijn succesvol gestart met bewonerscommunicatie over wonen zonder aardgas.

Wat krijg je?

Met het HIER klimaatabonnement krijg je toegang tot kant-en-klaar communicatiemateriaal:

  • Heldere teksten en factsheets gericht op bewoners;
  • veelgestelde vragen van bewoners met antwoorden;
  • voorbeelden en tips voor social media;
  • video’s, animaties en infographics om over te nemen;
  • online beeldbank met ruim 100 toepasselijke foto’s;
  • templates voor posters en flyers.

En nog meer: wegwijzers voor beleidsontwikkeling in de warmtetransitie, nieuwsbrief, helpdesk en netwerkbijeenkomsten.

Meer info en proefabonnement

Is je interesse gewekt en wil je meer weten?

  • Ga naar www.hierklimaatabonnement.nl of neem contact op met Martine van Harten via 030 - 711 6901 of klimaatabonnement@hier.nu.
  • Interesse in een proefabonnement? Hiermee krijg je voor een maand vrijblijvend toegang tot de online omgeving en kun je kijken of het abonnement wat voor jouw organisatie is. Stuur ons een mail.