Wil je als gemeente, woningcorporatie of energie-initiatief aan de slag met bewonerscommunicatie over ‘wonen zonder aardgas’? Zit je krap in de tijd? HIER heeft haar kennis en ervaring vertaald naar praktische producten. Je kunt ze direct gebruiken in de communicatie over aardgasvrij wonen.

Hoe betrek je bewoners bij de warmtetransitie?

Om de doelstelling wonen zonder aardgas in 2050 te realiseren, moet de gebouwde omgeving wijk voor wijk worden aangepakt. Eén van de belangrijkste vragen bij deze transitie is: hoe betrekken we bewoners? Heldere communicatie en een goed ingericht participatieproces zijn essentieel voor gemeente, woningcorporatie en energie-initiatief. 

Het HIER klimaatabonnement

Met het HIER klimaatabonnement heb je toegang tot kant-en-klare communicatieproducten. Denk aan Q&A's, handige teksten en leerzame infographics die je zo op je website, in de nieuwsbrief of op social media plaatst. En ook divers beeldmateriaal mag natuurlijk niet ontbreken op de digitale kanalen, folders en flyers.

Het HIER klimaatabonnement helpt op een positieve manier je regierol te pakken en bewoners te informeren en betrekken bij wonen zonder aardgas. 

Proefabonnement

Folder HIER klimaatabonnement

Bekijk de folder

Bewonersspel 'HIER begint het'

Folder bewonersspel HIER begint het

Bekijk de folder

Wil je bewonersinitiatief in de wijk stimuleren? Met het abonnement ontvang je een stevige korting op het bewonersspel 'HIER begint het': dé tool om de bewoners van een buurt kennis te laten maken met wonen zonder aardgas. 

Tijdens het spel vormen bewoners een buurtteam en zetten ze samen de eerste stappen naar aardgasvrij-ready.

Meer informatie

Wat krijg je?

Met het HIER klimaatabonnement krijg je toegang tot kant-en-klaar communicatiemateriaal:

 • Heldere teksten, factsheets met alternatieven voor aardgas;
 • antwoorden op veelgestelde vragen van bewoners;
 • voorbeelden en tips voor social media;
 • video’s, animaties en infographics om over te nemen;
 • online beeldbank met vele toepasselijke foto’s op het thema warmtetransitie;
 • templates voor posters en flyers die je op maat kunt maken voor jouw organisatie.

En daarnaast:

 • Helpen we je graag op weg met het bewonersspel 'HIER begint het'.
 • Ben je van harte welkom bij de kennissessies speciaal voor klimaatabonnees. 
 • Mag je vrij gebruik maken van alle content die HIER over de energietransitie aanbiedt via de twee websites: HIER.nu en HIERopgewekt.nl (met bronvermelding). 
 • Blijf je via de nieuwsbrief voor professionals op de hoogte over de laatste vakkennis rond wonen zonder aardgas.
 • Staat het team van HIER voor je klaar om te sparren over bewonerscommunicatie en participatie in de warmtetransitie.
 • Mag je bewonerservaringen plaatsen op de door bewoners veel bezochte interactieve campagnekaart van SlimmeBuur. Bewoners vinden zo eenvoudig welke buurtgenoten ze kunnen vragen om raad en advies in de overweging voor zonnepanelen en isolatie van de eigen woning.
 • Ontvang je per mail informatie over nieuwe ontwikkelingen binnen het abonnement. HIER blijft de ontwikkelingen volgen en nieuwe producten en diensten toevoegen.

Al 70 gemeenten en 1 woningcorporatie zijn lid van het HIER klimaatabonnement. Zij hebben de eerste concrete stappen gezet in bewonerscommunicatie over wonen zonder aardgas.

Ook voor initiatieven en andere samenwerkingspartners

Wanneer een gemeente het abonnement afsluit, mogen ook de energie-initiatieven en andere samenwerkingspartners er gebruik van maken.

Dus ben je verbonden aan een energieloket, lokaal bewonersinitiatief of energiecoöperatie en wil je communicatie met de buurt over de warmtetransitie concreet vormgeven? Vraag aan jouw gemeente of ze al een inlog hebben, of neem contact met ons op.

Benieuwd naar de inhoud van het HIER klimaatabonnement?

Vraag een Teams-uitleg aan. Dan lopen we samen met jou door de inhoud van het abonnement. Liever een gratis proefabonnement? Kan ook! Hiermee krijg je vier weken vrijblijvend toegang, daarna stopt het abonnement automatisch. 

Ik wil een demo via Teams aanvragen

Ik wil een proefabonnement aanvragen

Praktische informatie

 • Bekijk hier de actuele prijzen.
 • Bij het afnemen van het HIER klimaatabonnement ontvang je een inlogcode waarmee je een jaar lang onbeperkt toegang hebt tot een online omgeving. Hier staan alle diensten en producten bij elkaar. Iedereen die bij de organisaties werkzaam is, kan een persoonlijke inlogcode aanvragen.
 • Organisaties die lid zijn hebben het volledige recht om alle teksten, beeldmateriaal en filmpjes vrij te gebruiken op de eigen website, in folders en andere communicatie-uitingen.
 • Op het HIER klimaatabonnement zijn algemene voorwaarden van toepassing. 

Kennisdossiers

Heel Nederland in 2050 van het aardgas af; dat vraagt inspanning op veel niveaus. Van het rijk tot aan de bewoner, en alles daartussenin. Vooral de gemeente is met haar regierol in de wijkaanpak een belangrijke schakel, de woningcorporaties een belangrijke partner. In de kennisdossiers lees je meer over ontwikkelingen in beleid en hoe je dat vertaalt naar de praktijk.

Meer weten?

Is je interesse gewekt? Neem voor vragen en meer informatie contact op met Martine van Harten of Sanne Dietz: 

 

Martine van Harten

Martine van Harten
Kennis- en relatiemanager gemeenten 
martine@hier.nu | 06 1853 8534

Sanne Dietz

Sanne Dietz
Campagneleider HIER begint het
sanne@hier.nu