Oproep: geef het door als je zonnepanelen in augustus en september zijn uitgevallen

Uitval omvormer delen

Het aantal klachten bij netbeheerders over uitval van omvormers is sterk toegenomen. Een goed beeld van die uitval en hoeveel opgewekte zonnestroom er verloren gaat, is er echter nog niet. HIER doet daarom een inventarisatie. Heb jij thuis zonnepanelen en vermoed je dat ze afgelopen zomer weleens zijn uitgevallen? Geef het aan ons door.

Deze oproep is bestemd voor particulieren die thuis zonnepanelen hebben.

Als er op zonnige dagen momenten waren waarop er tijdelijk 0 kWh opwek was, kun je ervan uitgaan dat er sprake was van tijdelijke uitval. Om dit te checken, heb je toegang nodig tot de data van je opgewekte stroom van afgelopen augustus en september, het liefst per kwartier. 

Geef uitval door

Was er sprake van uitval? In dat geval help je ons enorm door onderstaande zes vragen te beantwoorden in een mail naar Floor de Jong via Floor@hier.nu. Alvast veel dank voor je bijdrage!

  1. Wat is je postcode?
  2. Hoeveel kWp aan panelen heb je op je dak?
  3. Hoeveel zonnestroom heb je geproduceerd in augustus?
  4. Wat is het totaal aantal uren/minuten dat je omvormer is uitgevallen in augustus?
  5. Hoeveel zonnestroom heb je geproduceerd in september?
  6. Wat is het totaal aantal uren/minuten dat je omvormer is uitgevallen in september?

Beter inzicht

Met jouw hulp bouwen we betere casuïstiek op over de uitval van omvormers bij particulieren. Die kennis kan mogelijk helpen om andere huishoudens goed te informeren over de opbrengst en terugverdientijd van zonnepanelen. 

Of de uitval bij zonnepanelen slechts een paar procent scheelt in de jaarlijkse opbrengst of veel meer, weten we niet. Met de inventarisatie hopen we hier antwoord op te vinden. Als je meedoet, houden we je op de hoogte van de resultaten. 

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips, artikelen, nieuws en meer! Geef hieronder aan welk thema je voorkeur heeft.

Lees voor meer informatie ons privacybeleid
Lijsten