De schoonste energie is de energie die je niet gebruikt. Want wat niet wordt gebruikt, hoeft ook niet opgewekt. Besparen op gas en stroom kan ook flink schelen in de portemonnee. Als je samen met de buurt optrekt hierin, kun je meer impact maken. Ook betekent samen meestal goedkoper én makkelijker. Want bijvoorbeeld isolatiemateriaal kun je dan voor een lagere prijs inkopen. En omdat buren vaak hetzelfde type huizen hebben als jij, kun je onderling goed vergelijken en elkaar tips geven. Je leest alles over gezamenlijk energie besparen in onze kennisdossiers.

Kennisdossiers over collectief energie besparen:

Aan de slag

Je wilt met de buurt energie besparen. Hoe pak je het aan? Hoe zorg je dat mensen hun huis willen verduurzamen? Hoe begeleid je ze en met wie kun je samenwerken? In dit kennisdossier bieden we je handvatten. 

Voorbeeldacties

Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. Al vele initiatieven gingen je voor in collectieve energiebesparingsacties. In dit kennisdossier verschillende praktijkvoorbeelden. 

 

Achtergrond

Je verder verdiepen in het thema samen energie besparen? Kijk dan eens rond in dit kennisdossier. Je vindt er verschillende onderzoeken, opinies en achtergrondartikelen.