Al negen jaar op rij organiseert HIER het Evenement HIER opgewekt. Hét evenement over lokale duurzame energie. Het is voor het EHO-team altijd weer een bijzonder moment in het jaar. Katrien, Thijs en Anouk vertellen hoe het achter de schermen is. 

HIER-collega Katrien Prins was vanaf het eerste idee bij EHO betrokken. Katrien PrinsTegenwoordig als teammanager. Hoe kijkt zij naar 'haar kindje'? Katrien: "Na maanden van voorbereiden is het altijd heel spannend of de mensen wel gaan komen. Ik vind het zo'n magisch moment als het dan 9.00 uur 's ochtends is op de dag van het Evenement en dat iedereen dan gewoon op de stoep staat! En vooral ook dat je de deelnemers dan in onze termen hoort praten. Bijvoorbeeld: 'Waar is de ballenbak?' Daar hebben wij dan met het team ooit bedacht tijdens een brainstorm en dan hoor je dat het aanslaat bij de bezoekers. Dat is zo leuk!" En het mooiste dat ze heeft meegemaakt in al die jaren? "De energie die er elk jaar weer van alle deelnemers afspat! Dat er veel gepraat en uitgewisseld wordt onderling. Daar doen we het allemaal voor.”

Thijs WentinkCoöperatieve vrienden

Thijs Wentink werkt voor de vierde keer mee aan het Evenement. Dit jaar is hij verantwoordelijk voor het programma. Thijs: "Voor mij is het Evenement HIER opgewekt een reünie met coöperatieve vrienden! Het is echt zo'n dag waarop iedereen elkaar weer ontmoet. Ontzettend leuk om te zien en horen dat veel deelnemers dat zo ervaren. En geweldig dat vanuit alle windstreken treinafspraken en carpooldates worden gemaakt om samen naar EHO te reizen. Kennismakingen en gesprekken die verder gaan dan de dag zelf. Het allermooiste? AIs ik maanden later hoor dat het eerste idee voor een nieuw project of nieuwe samenwerking op het Evenement is ontstaan."

Verdwenen ballonnen

Voor Anouk Overbeek wordt het dit jaar het derde AnoukEvenement HIER opgewekt. Ze communiceert en organiseert. "Ik vind het zo leuk om te merken dat het Evenement echt een loyale fanbase heeft die er ieder jaar weer is. Dat het een dag (dit jaar drie dagen) is waar mensen echt een jaar lang naar uitkijken. Voor dat enthousiasme doe ik het. Oh en ik stond perplex toen na mijn eerste evenement de hele aankleding aan ballonnen en festivalkrukjes in kofferbakken en treinen verdween, met de deelnemers mee naar huis. Ha! Iedereen wil een beetje EHO mee naar huis nemen. Dat zegt wel wat, toch?"

Doe mee met het Evenement HIER opgewekt 2020!

Meer info en aanmelden