Marktconsultatie voor Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking in 2022

laptop sce consultatie

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) gevraagd advies uit te brengen over de openstelling van de SCE (Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking)in 2022. Je kunt nu in een open marktconsultatie reactie geven op het conceptadvies en de kostenberekeningen en subsidiebedragen. Dit kan tot uiterlijk 21 mei 2021.

Binnen de regeling wordt jaarlijks de kostprijs van hernieuwbare energietechnieken bepaald, binnen de SCE aangeduid als het basisbedrag. Daarnaast zijn ook het correctiebedrag en de basisprijs belangrijke componenten van de SCE.

Reageer uiterlijk 21 mei

Je kunt schriftelijk reageren op het conceptadvies, tot uiterlijk 21 mei. Het PBL schrijft op basis van de schriftelijke reacties uit de markt een eindadvies voor het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). De minister van EZK besluit aan het eind van het jaar over de openstelling van de SCE in 2022, de open te stellen categorieën en de bijbehorende basisbedragen.

Over de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE)

Met de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) kun je als energiecoöperatie of Vereniging van Eigenaren (VvE) gezamenlijk investeren in een productie-installatie om duurzame energie mee op te wekken. Denk aan zonnepanelen, windmolens of waterkracht. Per 1 april 2021 vervangt deze nieuwe regeling Regeling Verlaagd Tarief (postcoderoosregeling).

Meer info en reageren op het conceptadvies SCE voor 2022

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips, artikelen, nieuws en meer! Geef hieronder aan welk thema je voorkeur heeft.

Lees voor meer informatie ons privacybeleid
Lijsten