Wat doen bewonersinitiatieven in de warmtetransitie, en hoe leidt dat tot de (tussen)resultaten die ze behalen? Platform31 start dit jaar een onderzoek en zoekt daarvoor acht initiatieven die mee willen werken. Deelnemers die geselecteerd worden, ontvangen een vergoeding van €5000.

Platform31 is met name geïnteresseerd in hoe de initiatieven andere bewoners proberen te betrekken bij de warmtetransitie. Het kan gaan om initiatieven met verschillende ambities. Bijvoorbeeld de ambitie om zelf een aardgasvrijplan voor de buurt te maken, maar ook de ambitie om zelf een warmtenet te realiseren en een warmtebedrijf te starten.

Wat wordt er van deelnemers gevraagd?

  • Vijf gesprekken van één tot twee uur (verdeeld over drie jaar, start medio 2021).
  • Het delen van aanvullende relevante documenten/informatie over jullie initiatief.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een bondige rapportage met nieuwe inzichten over relaties tussen wat jullie doen en bereiken (voornamelijk rond het betrekken van andere bewoners).
  • Een vergoeding van €5.000,- incl. btw voor het initiatief. Dit mag je inzetten voor alles behalve de financiering van de eigen ingezette uren (denk aan: haalbaarheidsonderzoek, websiteontwerp, materialen).

Op de website van Platform31 is meer informatie te vinden over de voorwaarden. Ook kun je jouw initiatief daar aanmelden vóór 1 mei 2021.

Meer info en aanmelden